Media & Advertising

Duminică, la "România, te iubesc!", la Pro TV, despre malpraxisul în România

Duminică, la "România, te iubesc!", la Pro TV, despre malpraxisul în România

Autor: Pro TV

29.04.2011, 14:36 153

Medicii nu răspund pentru greşelile lor, iar pacienţii sunttrataţi într-un sistem în care nu au nici un fel de drepturi.Duminică, 1 mai, de la 18:00, la România, teiubesc!, Paula Herlo aduce din nou îndiscuţie malpraxisul şi legea care nu mai apără de mult pe nimeni:nici pe pacienţi, nici pe medici.

Telespectatorii Pro Tv vor putea afla duminică povesteacutremurătoare a două familii care şi-au pierdut copiii în modtragic. O fetiţă de numai cinci ani s-a prăpădit în urma uneitoxiinfecţii alimentare, iar părinţii acuză medicii de neglijenţă.Nu i-au făcut analizele, iar atunci când starea copilei s-aînrăutăţit şi a intrat în comă medicii nu au intervenit.Transferată în disperare de cauză la un alt spital, micuţa n-asupravieţuit, iar la aproape un an de la moartea ei părinţii încăîşi caută dreptatea. Au adunat toate victimele cazurilor demalpraxis din Bihor şi le-au adus în faţa Colegiului Medicilor,însă strigătul lor de ajutor nu a fost ascultat. O altă familieşi-a pierdut fetiţa în urma unei operaţii despre care li se spusesecă este foarte simplă, iar acum vor doar să înţeleagă ce s-aîntâmplat cu adevărat în cea mai neagră zi din viaţa lor.

În România, numărul medicilor acuzaţi de colegiu poate finumărat pe degete, iar aceştia nu plătesc pentru greşelile lortocmai pentru că legea malpraxisului e neclară şi nu ajută penimeni, nici pe medici, nici pe pacienţi. În ciuda faptului căanual companiile de asigurări adună nu mai puţin de 3 milioane deeuro din cotizaţiile pentru malpraxis pe care medicii sunt obligaţisă le plătească, pacienţii nu sunt despăgubiţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO