Media & Advertising

Etapa finală a concursului pentru şefia Ştirilor TVR,ce trebuia să aibă loc luni, va fi reprogramată

Autor: Mediafax

19.12.2011, 17:15 47

Interviul, etapa finală a concursului pentru ocuparea postului de director al Direcţiei Emisiuni Informative şi Sport din TVR, care ar fi trebuit să se desfăşoare luni, va fi reprogramat, potrivit unui comunicat.

Interviul din cadrul concursului de ocupare a postului de director al Direcţiei Emisuni Informative şi Sport nu a mai avut loc luni, deoarece "comisia de evaluare nu s-a putut reuni în plen", mai spune TVR.

Interviul, care reprezintă faza finală a concursului, va fi reprogramat la o dată pe care TVR o va anunţa ulterior.

Surse au declarat, pentru MEDIAFAX, că la concurs s-ar fi înscris trei concurenţi, printre care Rodica Culcer (care îndeplineşte, prin delegare, atribuţiile de director al Ştirilor TVR) şi Cezar Ion (director al Direcţiei Editoriale din Televiziunea Română). Cel de-al treilea candidat la şefia Ştirilor TVR ar fi o persoană care nu este în prezent angajată în TVR.

Televiziunea Română a anunţat, pe 22 noiembrie, organizarea unui concurs pentru ocuparea postului de director al Direcţiei Emisiuni Informative şi Sport din TVR, în condiţiile în care Rodica

Culcer a împlinit, anul acesta, vârsta legală de pensionare. Concursul pentru ocuparea postului de director al Direcţiei Emisiuni Informative şi Sport din TVR va avea loc la sediul Televiziunii Române în perioada 15 - 31 decembrie.

Potrivit anunţului iniţial, cei interesaţi de acest post îşi puteau depune candidaturile până la data de 5 decembrie, ora 16.00, inclusiv. Termenul pentru înscrierea candidaturilor a fost însă prelungit cu o săptămână, până pe 12 decembrie, ora 16.00, inclusiv. Hotărârea a fost luată întrucât nu s-a înscris niciun candidat până la data limită iniţială de depunere a candidaturilor, după cum au declarat la momentul respectiv, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii TVR.

Rodica Culcer a împlinit vârsta legală de pensionare pe 30 mai 2011, iar contractul acesteia cu TVR a fost valabil până la 30 iunie. Rodica Culcer a depus, pe 29 iunie, o cerere de reangajare prin cumul cu pensia, care i-a fost aprobată de conducerea TVR, iar de la 1 iulie ea a fost reîncadrată pe un post de execuţie, îndeplinind, prin delegare, atribuţiile de director al Ştirilor TVR, până la ocuparea prin concurs a acestui post.

La momentul respectiv, reprezentanţii TVR au declarat, pentru MEDIAFAX, că Rodica Culcer a fost reangajată, cu respectarea legislaţiei în vigoare, pe un post de realizator, îndeplinind, prin delegare, atribuţiile directorului Direcţiei Emisiuni Informative şi Sport, până la ocuparea prin concurs a acestui post. "Decizia luată a avut la bază interesul instituţiei, având în vedere faptul că la nivelul Direcţiei Emisiuni Informative şi Sport există mai multe proiecte în curs, unele propuse şi începute de doamna Rodica Culcer, care vor fi finalizate în perioada următoare", au mai spus reprezentanţii TVR.

Aceştia au precizat că "reangajarea s-a făcut în temeiul articolul 83 litera g din Codul Muncii şi nu este deloc un caz singular pentru TVR". "Au existat şi alte situaţii în care, în interesul instituţiei, profesionişti de valoare au fost menţinuţi în funcţie pentru o perioadă după pensionare. Pe de altă parte, trebuie subliniat faptul că politica de angajări este un atribut al managementului, singura condiţie fiind respectarea cadrului legal", au mai afirmat reprezentanţii TVR.

Pe de altă parte, Consiliul de Administraţie al TVR a aprobat, încă de la sfârşitul lunii august, condiţiile de înscriere ale candidaţilor la concursul pentru ocuparea postului de director

Direcţia Emisiuni Informative şi Sport. În respectiva şedinţă, dar şi în şedinţele următoare ale Consiliului de Administraţie, unii dintre membrii CA au susţinut necesitatea organizării mai rapide a concursului pentru şefia Ştirilor TVR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO