Media & Advertising

FT anunta un bilant echilibrat pentru 2004

12.11.2004, 00:00 9



Compania Pearson, proprietarul cotidianului englez Financial Times a anuntat ca asteapta ca bilantul pentru trimestrul patru sa fie unul echilibrat, in ciuda unei piete de publicitate inegale.



Grupul de presa a anuntat ca veniturile obtinute din publicitate in primele noua luni ale acestui an au crescut cu 2%. Pierderile pentru anul 2004 se vor reduce cu aproximativ 20 de milioane de lire sterline.



"Desi tendintele din publicitate variaza de la saptamana la saptamana si difera in functie de domeniu, veniturile din advertising sunt peste cele de anul trecut la toate ziarele noastre financiare", a declarat compania Pearson. "La Financial Times, veniturile publicitare au crescut cu doua procente si sunt asteptate noi contracte. Numarul reclamelor din domeniul recrutarii fortei de munca si din domeniul bunurilor de lux au crescut cu peste 20%, insa in domeniul tehnologic si in sectorul de business-to-business publicitatea ramane redusa. Din punct de vedere geografic, cresteri importante se inregistreaza in Europa si Asia, compensate insa prin stagnarea pietei americane de advertising", au adaugat reprezentantii companiei.



In tot grupul Financial Times, care mai cuprinde si ziarul financiar francez Les Echos, vanzarile au crescut cu 6%. Pearson, care mai detine si editorul Penguin, a declarat o crestere a profitului cu 7% in primele noua luni ale anului, datorita costurilor mai reduse si veniturilor mai mari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO