Media & Advertising

Michele Placido la TIFF: Berlusconi s-a plâns de imaginea Italiei creată de "Caracatiţa"

Michele Placido la TIFF: Berlusconi s-a plâns de imaginea creată de "Caracatiţa"

Autor: Vasile Magradean

05.06.2011, 16:24 364

Actorul şi regizorul italian Michele Placido s-a declaratconvins că Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) vaexploda la nivel european peste doi ani, spunând că îl va recomandacolegilor săi din Italia şi Franţa, transmite corespondentulMEDIAFAX.

Placido a declarat, duminică, laCluj-Napoca, în cadrul TIFF Lounge, la o întâlnire cu presa şipublicul, că la ediţia viitoare a festivalului îşi va aduce toţicopiii pentru a viziona filmele timp de zece zile, cât dureazămanifestarea.

"Sunt convins că TIFF va explodala nivel european peste doi ani. Îmi încurajez colegii din Italiaşi Franţa să vină la TIFF. Voi vorbi cu actorii francezi DanielAuteuil şi Mathieu Kassovitz, cu care voi face un film în acest anîn Franţa, să vină şi ei la TIFF. Mi-a plăcut atât de mult Clujulşi TIFF-ul, încât am hotărât ca anul viitor să vin şi cu copiii meisă stăm la Cluj zece zile să vedem filme. Voi vorbi cu fiul meu celmare, Michelangelo, să vină chiar marţi la Cluj, pentru a prindeultimele cinci zile ale TIFF", a spus Placido.

Întrebat cum pot regizoriieuropeni să se impună în faţa celor americani, Michele Placido arăspuns că nu este vorba despre calitatea regizorilor, ci despretehnologia folosită.

"Calitatea marilor regizoriamericani este aceeaşi ca şi cea a regizorilor europeni, dinRomânia sau Italia. Foarte mulţi regizori care lucrează laHollywood sunt de origine europeană, care lucrează cu tehnologieamericană. Peste zece ani, când va avea loc globalizareatehnologiei, mi-e teamă că toate filmele vor fi la fel, şi nu credcă este bine ca acest lucru să se întâmple", a spus actorul şiregizorul italian.

Acesta a afirmat că serialul deteleviziune "Caracatiţa", în care a jucat rolul comisarului CorradoCattani, nu a fost bine văzut de politicienii italieni, chiaractualul premier Silvio Berlusconi plângându-se că "a oferit oimagine negativă a Italiei în lume".

"Serialul a avut un mare succes înItalia, dar mafia, fiind ignorantă, nu a înţeles semnificaţia sa.Mafia nu era mulţumită de succesul serialului, dar nu era mulţumitănici politica italiană. La televiziune, politicienii au început săcenzureze serialul, şi nu vroiau să vorbească despre el. ChiarBerlusconi a declarat că nu i-a plăcut «Caracatiţa» pentru că aoferit o imagine negativă a Italiei în lume. A fost o problemăpolitică", a adăugat Michele Placido.

La finalul întâlnirii, Placido aacordat autografe pe revista festivalului, "AperiTIFF".

Michele Placido a primit, sâmbătăseară, la TIFF, premiul pentru întreaga carieră acordat uneipersonalităţi din cinematografia europeană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO