Media & Advertising

Presa se pregăteşte pentru un nou mogul: Rupert Murdoch - fiul

Presa se pregăteşte pentru un nou mogul: Rupert Murdoch - fiul

Autor: Radu Racu

22.10.2010, 10:43 35

James Rupert Murdoch, fiul magnatului australian care a creatunul din cele mai mari grupuri de media din lume, se pregăteşte săcalce pe urmele tatălui său la cârma companiei şi face eforturimajore pentru a-şi demonstra calităţile de lider, scrie Bloomberg.

Australianul de 79 de ani Rupert Murdoch a fost întrebat acum unan cum comentează înţelegerea de 1 milion de dolari pe care unuldin ziarele sale londoneze a încheiat-o pentru nişte interceptăritelefonice ilegale făcute de reporteri ai publicaţiei. Magnatul arfi răspuns "dacă s-ar fi făcut o astfel de înţelegere, aş fiştiut". Se pare că înţelegerea fusese făcută, dar de fiul său, caredupă cei 14 ani petrecuţi în cadrul News Corp. încearcă tot maimult să urce spre vârful companiei tatălul său.

"James Murdoch a făcut tot posibilul să iasă din umbr tatăluisău", spune Shahid Khan, un consutant pe mass-media.

James Murdoch, în vârstă de 37 de ani, a condus mai mult diviziiale companiei, inclusiv o afacere care acum aduce 20% dinveniturile de 33 de miliarde de dolari ale News Corp.

O decizie în privinţa succesiunii la conducerea compniei nu afost luată încă, pentru că depinde de cât mai poate Rupert Murdochsă ţină frâiele, potrivit unor surse apropiate situaţiei. Uncontracandidat care ar putea fi preferat de board-ul News Corp. arfi actualul director financiar Chase Carey.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO