Media & Advertising

Regizorul documentarului "Inside Job", premiat cu Oscar, va regiza un film despre WikiLeaks

Regizorul documentarului "Inside Job", premiat cu Oscar, va regiza un film despre WikiLeaks
01.05.2011, 16:27 167

Regizorul documentarului "InsideJob", premiat anul acesta cu Oscar, Charles Ferguson va regiza unfilm despre fondatorul WikiLeaks Julian Assange, pentru HBO Films,relatează Reuters.

Producţia va reprezenta debutullui Ferguson în filmul de ficţiune. La începutul acestui an,Charles Ferguson a fost premiat de Academia americană pentrudocumentarul "Inside Job", o analiză a crizei financiare mondiale.El a semnat şi documentarul nominalizat la Oscar "No End in Sight",ce are ca subiect ocuparea Irakului de forţele americane subadministraţia lui George W. Bush.

În 2010, Julian Assange a ţinutprima pagină a presei internaţionale, după ce a publicat peinternet o serie de informaţii confidenţiale provenind de ladiverse surse diplomatice, dar şi o serie de documente ultrasecretereferitoare la războaiele din Irak şi Afganistan. În trecut,Assange a publicat informaţii de mare importanţă din diversedomenii, precum drepturile omului, procedurile din închisoareaGuantanamo, asasinatele politice din Kenya şi deversarea deşeurilortoxice în Coasta de Fildeş.

Julian Assange se află în prezentîn Anglia şi riscă să fie extrădat în Suedia din cauza unoracuzaţii de agresiune sexuală. Fondatorul WikiLeaks s-a predatpoliţiei britanice în decembrie 2010, fiind eliberat pe cauţiune.El este într-o vilă supravegheată, la aproximativ 200 de kilometride Londra. Pe 24 februarie, un tribunal londonez a validatsolicitarea de extrădare formulată de Suedia. Assange a depuscerere de contestare a deciziei în apel, ce va fi judecată pe pe 12- 13 iulie.

Alte două proiecte de lungmetrajde ficţiune urmează să fie realizate de studiourile DreamWorks şirespectiv Universal.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO