Media & Advertising

The Times va publica o editie americana

02.06.2006, 00:00 14

Ziarul londonez The Times intentioneaza sa publice o editie zilnica in SUA, cu distributie in New York si Washington, relateaza The New York Times.

Editorul ziarului, Robert Thomson, a declarat ca ziarul este destinat "cetatenilor americani care au o perspectiva globala si cetatenilor globali care locuiesc in SUA".

The Times, care este detinut de catre News Corporation, conglomeratul international de media controlat de catre Rupert Murdoch, va aparea pentru prima data pe 6 iunie si va avea un tiraj de 10.000 de exemplare.

Ziarele vor fi tiparite si publicate printr-un parteneriat cu The New York Post, o alta publicatie din interiorul grupului, si va fi distribuit cu precadere in New York si New Jersey.

Parteneriatul cu The Post va ajuta la controlarea costurilor, cu toate ca Thomson nu a vrut sa dezvaluie marimea exacta a investitiei celor de la The Times.

Ziarul londonez va deveni singurul ziar britanic care va publica o editie zilnica in SUA. Financial Times, cotidianul de afaceri ce apare zilnic, a avut o editie in SUA inca din 1997, in timp ce alte ziare britanice, inclusiv The Guardian, au publicat editii saptamanale.

Thomson spune ca The Times a vazut o oportunitate de crestere in SUA odata cu reducerile de personal din domeniul international, operate de mai multe grupuri media americane. The Times are aproximativ 20 de reporteri full-time in afara Marii Britanii, dintre care 8 in SUA.

"Consider ca este o cerere consistenta pentru stirile internationale in SUA", a declarat Thomson. "Avem China si India in crestere, Japonia revine, Europa este o poveste fascinanta, si cu toate acestea sunt mai putini jurnalisti americani care acopera acest domeniu fata de orice moment din trecut."

Pagina web a ziarului demonstreaza potentialul unei editii americane, a spus Thomson. Dintre cei 8 mil. de vizitatori unici pe care ii atrage in fiecare luna, mai mult de 3 mil. sunt din SUA. Acelasi tipar se intalneste si la The Guardian; aproximativ 40% din cei 13 mil. de vizitatori unici sunt americani.

Editia SUA va fi o versiune reactualizata a unei editii internationale publicate vara trecuta, pentru a fi distribuita cu precadere in Europa Continentala.

Thomson a spus ca va cuprinde stiri internationale si va acoperi subiecte de business si arta mult mai serios decat editiile britanice si europene, care tind sa stea in prim-planul titlurilor britanice.

Prin lansarea editiei americane, The Times spera sa capitalizeze ceea ce Thomson numeste o cerere americana nesatisfacuta pentru "ceea ce ziarele americane numesc soccer, dar restul lumii numeste football".

Cupa Mondiala, care va incepe pe 9 iunie, va ocupa un loc proeminent in editia americana. Dorinta de a folosi evenimentul fotbalistic ca o cale de a vinde ziarul in SUA ar putea conduce la divizarea loialitatii la The Times, a recunoscut el.

"Credeti sau nu, The Times Londra doreste ca echipa americana sa ajunga pana in finala", a spus el. "O finala de vis, din perspectiva noastra, ar fi Anglia vs. Statele Unite." constantin.budulan@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO