Mediafax.biz Exclusiv

Afacerile constructorului sibian CON-A cresc cu 19%, la 55 mil. euro

Afacerile constructorului sibian CON-A cresc cu 19%, la 55 mil. euro

Autor: Laurentiu Cotu

15.12.2011, 11:10 280

Iniţial, sibienii îşi bugetaseră pentru acest an afaceri totale de minimum 45 mil. euro.Reprezentanţii CON-A spun că, la nivel de grup, cifra de afaceri va ajunge în acest an la valoarea de circa 67 mil. euro (290 mil. lei), în creştere faţă de anul precedent, iar evoluţia pozitivă a afacerilor se datorează în principal volumului de lucrări executate, dar şi noilor contracte obţinute.

Una dintre cele mai importante lucrări finalizate în acest an de compania sibiană este stadionul Cluj Arena, investiţie de circa 36 mil. euro realizată de CON-A în colaborare cu ACI Cluj, Transilvania Construcţii, DAS Engineering Grup, Dico şi Ţigănaş, Grup 4 Instalaţii, Bogart Construct, dar şi cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

"În acest an, pe piaţa construcţiilor nu s-au observat îmbunătăţiri faţă de 2010. Am anticipat că 2011 va fi un an greu, astfel că implicarea noastră în contractarea de lucrări a fost mult mai acerbă. Probabil că anul viitor vom putea observa o revenire a pieţei construcţiilor, în condiţiile în care România are nevoie de foarte multe investiţii faţă de alte ţări din UE", a declarat pentru ZF Transilvania Mircea Bulboacă, proprietarul grupului de firme CON-A.

Constructorul sibian a mai spus că în prezent lucrările în infrastructură sunt prea puţine faţă de cerinţele pieţei şi de capacitatea de producţie şi execuţie a companiilor de construcţii.

Piaţa locală a construcţiilor şi-ar putea reveni începând din 2012 dacă Guvernul se va implica suficient pentru lansarea proiectelor de infrastructură, în atragerea de fonduri şi facilitarea investiţiilor, sunt de părere oficialii CON-A.

În ceea ce priveşte planurile de dezvoltare, compania intenţionează să investească anul viitor 5-6 mil. euro pentru construirea şi echiparea unei fabrici de confecţii metalice, în acest sens fiind depus deja un proiect pentru atragere de fonduri europene.

Compania nu a oferit informaţii despre capacitatea de producţie a viitoarei fabrici. CON-A are în prezent o fabrică de elemente prefabricate din beton, una de oţel-beton fasonat şi una de confecţii metalice şi inox.

Fabrica CON-A de prefabricate din beton din Avrig, judeţul Sibiu, produce elementele liniare de structură (stâlpi, grinzi) şi elemente prefabricate pentru poduri, având o capacitatea de producţie de 20.000 mc de beton pe an.

Fabrica companiei de confecţii metalice din Sibiu are o capacitate de producţie de 800 de tone pe lună.

"Anul 2011 ne-a adus multe colaborări noi. Totodată, ne-am păstrat majoritatea clienţilor câştigaţi anterior, pentru care am realizat extinderi ale capacităţilor de producţie sau proiecte noi în alte locaţii din ţară", a spus Bulboacă.

În prezent sunt demarate câteva lucrări pentru realizarea unor magazine mari în mai multe locaţii din ţară, un depozit de anvelope, sala polivalentă din Cluj- Napoca, câteva showroom-uri, o hală de producţie în Sibiu, dar şi lucrări de reabiltări şi construcţii de drumuri.

Valoarea aproximativă a lucrărilor contractate de CONA pentru 2012 este de peste 12 mil. euro.

În acest an, pe lângă stadionul Cluj Arena, constructorul sibian a mai finalizat centrul de afaceri din Sibiu, câteva magazine în ţară sau un showroom în Bucureşti.

Printre lucrările realizate de CON-A se numără fabrica de senzori electronici Wenglor, fabrica de saltele poliuretanice Poliflex, unitatea de confecţionare a tapiţeriilor auto Faurecia, unităţile de producţie din România ale Brandl, Marquardt Schaltsysteme, Kromberg & Schubert, Wittenstein sau Ruukki.

Pe segmentul de spaţii comerciale, CON-A a construit pentru BelRom complexurile comerciale din Sibiu, Târgu Mureş, Bacău, Brăila şi Deva, supermarketurile Carrefour din Sibiu, Brăila, Deva, Bacău, centrele Real din Sibiu şi Bacău, plus o parte din unităţile Baumax, Media Galaxy, Plus, Mobexpert, Auchan sau Cinema City.

Sibienii au mai participat la construirea hotelului Ramada din Sibiu, a Băncii Carpatica, Atlassib, centrelor auto Dacia, Renault, Nissan din Bucureşti, finalizând totodată ansamblurile rezidenţiale Dalia Turnişor şi Bloc Rusciorul. CON-A are în prezent peste 550 de angajaţi şi intenţionează să mai recruteze oameni începând de anul viitor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO