Mediafax.biz Exclusiv

Afacerile producătorului Apulum Alba Iulia au crescut cu 50%

Autor: Laurentiu Cotu

10.01.2012, 19:37 222

Evoluţia pozitivă a afacerilor s-a datorat în principal creşterii comenzilor pentru export, în special pe piaţa europeană. În prezent compania exportă circa 86% din producţia fabricii dinAlba Iulia.

"În ceea ce priveşte piaţa externă, anul trecut trendul a fost unul ascendent. În schimb, piaţa locală a scăzut cu aproximativ 10% faţă de anul anterior. Pe de altă parte, capacitatea de producţie a fabricii noastre a crescut anul trecut cu 3.500 de tone", a declarat pentru ZF Transilvania Ioan Voican, directorul executiv al companiei Apulum.

În 2011 compania dinAlba Iuliaa încheiat un contract cu IKEA pentru furnizarea a 11 milioane de piese. În prezent numărul de angajaţi ai companiei a ajuns la 878 de persoane, însă conducerea Apulum intenţionează să recruteze în acest an 50-60 de persoane în sectoarele productive. Compania a fost preluată în urmă cu patru ani de către grupul italian Rody Time.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO