Mediafax.biz Exclusiv

Angst vrea să-şi extindă lanţul de magazine cu zece unităţi în 2011

Autor: Gabriel Razi

02.05.2011, 13:28 179

Angsts-a concentrat în ultimii trei ani pe investiţiile în reţeauaproprie de retail, care a ajuns în prezent la 25 demagazine.

Pădurespune că toate cele 10 magazine pe care Angst îşi propune să ledeschidă în acest an vor fi în Bucureşti, pentru că anii trecuţicompania a fost nevoită să renunţe la cele două magazine pe care leavea în Cluj şi Oradea, ca urmare a diferenţelor dintre piaţa dinvestul ţării şi cea din Capitală.

"Amînchis magazinele din Cluj şi Oradea. Sunt două pieţe ciudate. Ceidin Oradea merg în Ungaria la Tesco, în timp ce clujenii preferămagazinele de la care au cumpărat toată viaţa", explicăPădure.

Reţeauade magazine proprii este o strategie adoptată şi de alţi jucătoridin industria mezelurilor, precum Unicarm sau CrisTim.

Angst a avut anul trecut afaceri de 48de milioane de euro, 50%-60% din încasăriprovenind din lanţul propriu

"30% dincifra de afaceri vine din alte hipermarketuri, 10% din hoteluri şirestul din exporturi şi de la clienţi mici", precizeazăPădure.

El a adăugatcă este mult mai uşor să deschidă un magazin în prezent, încondiţiile în care în toiul crizei "nu am avut forţă să licităm dela egal la egal cu băncile pentru închirierea spaţiilor

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO