Mediafax.biz Exclusiv

Arcadia Hospital îmbunătăţeşte estimarea privind cifra de afaceri din primul an, la 4 milioane euro

Autor: Alice Gheorghe, Mediafax

18.03.2011, 16:29 22

"Până în momentul de faţă, la nouă luni de la deschidere,Arcadia Hospital a depăşit deja suma de 3,5 milioane de euro cacifră de afaceri, astfel că previziunile iniţiale vor fi depăşitepână la încheierea primului an de activitate. Cifra de afaceriestimată pentru această perioadă este de peste patru milioaneeuro", a declarat agenţiei MEDIAFAX directorul de dezvoltare şicomunicare al Arcadia Hospital, Mihaela Calcan.

Arcadia Hospital include o policlinică, un spitalmultidisciplinar, o unitate spitalicească de cardiologieintervenţională şi o divizie de servicii medicale mobile.

De asemenea, sub acelaşi brand operează de trei ani clinica deimagistică Arcadia Medical Center.

Grupul de unităţi medicale este controlat de familia Fiterman,care deţine producătorul de medicamente Fiterman Pharma (fost MarkPharmaceutical).

Mihaela Calcan a adăugat că unităţile Arcadia răspund "nevoilorreale" de servicii medicale private din zona Moldovei.

"Arcadia Hospital este prima investiţie de această anvergură dinîntreaga regiune a Moldovei, astfel că a ocupat o nişă şi a răspunsunei nevoi reale existente pe piaţă, aceea de servicii medicaleprivate de calitate, într-un spital multidisciplinar modern şialiniat standardelor internaţionale", a spus Calcan.

Spitalul multidisciplinar Arcadia are, alături de unitatea decardiologie intervenţională, o capacitate totală de 220 de paturi,patru săli de operaţie, patru unităţi de terapie intensivă, douăsăli de naştere naturală şi două săli de kinetoterapie, una pentruadulţi şi una pentru copii.

Calcan a adăugat că reţeaua Arcadia va fi mărită până laînceputul anului viitor cu două policlinici, în urma uneiinvestiţii de aproximativ două milioane de euro.

"Reţeaua de centre medicale Arcadia va fi completată cu două noipoliclinici, situate în două zone diferite ale orasului. Noilepoliclinici Arcadia vor avea, împreună, peste 40 de cabinetemedicale de diverse specialităţi şi vor găzdui farmacii din reţeauaFiterman. Termen de finalizare al proiectului este începutul anuluiviitor", a adăugat Calcan.

Investiţiile vor fi susţinute prin fondurile proprii aleinvestitorilor şi prin împrumuturi bancare.

Legat de piaţa de servicii medicale private din România,reprezentanţii Arcadia consideră că este un segment dinamic,datorită noilor investiţii deja realizate sau planificate dejucătorii importanţi. "Mai mult decât atât, piaţa se extinde rapidîn teritoriu, multe clinici şi unităti spitaliceşti cu serviciicomplexe şi de bună calitate apărând în afara capitalei, peste totîn ţară", a afirmat reprezentantul Arcadia.

Reţeaua Arcadia are în prezent peste 250 de angajaţi şiaproximativ 150 de colaboratori, personal medical şi nemedical.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO