Mediafax.biz Exclusiv

Arobs Cluj a ajuns la 242 de angajaţi şi mai caută programatori

Autor: Laurentiu Cotu

09.10.2011, 18:49 395

Nokia a anunţat anterior că Centrul de Cercetare din Cluj se va închide în luna octombrie şi 120 de angajaţi îşi vor pierde locurile de muncă.

Noul sediu al Arobs din Cluj are o suprafaţă de 650 mp, iar în prima fază vor lucra aici circa 80 de programatori, conform reprezentanţilor companiei. În afară de cele patru sedii din Cluj-Napoca, Arobs mai are birouri regionale operaţionale în Bucureşti, Iaşi şi Timişoara, plus reprezentanţe externe în Ungaria, Republica Moldova şi Polonia.

Au luat şi oameni concediaţi de Nokia

"De la începutul anului am angajat 21 de programatori, dintre care 6 persoane sunt foşti angajaţi ai Centrului de Cercetare Nokia. Căutăm în continuare oameni tineri, cu experienţă în JAVA, PHP, ASP.Net, tehnologii mobile pentru a-i integra în echipa noastră", a declarat pentru ZF Transilvania Voicu Oprean, director general al Arobs Transilvania Software. Conducerea companiei spune că va continua campania de recrutări în acest an, în condiţiile în care există proiecte noi în derulare şi solicitări de colaborări pe pieţele externe. În prezent compania a ajuns la 242 de angajaţi, iar angajările din acest an s-au făcut atât pe plan local, fiind recrutaţi specialişti IT, reprezentanţi de vânzări soluţii software sau responsabili relaţii clienţi, cât şi pentru cele trei noi reprezentanţe externe deschise anul acesta în Ungaria, Republica Moldova şi Polonia.

Compania a încheiat exerciţiul financiar din 2010 cu afaceri totale de 31 mil. lei (circa 7,4 mil. euro) şi mizează în acest an pe o creştere cu 20% a cifrei de afaceri, faţă de anul trecut. Arobs a realizat în primul semestru o cifră de afaceri de 15,6 mil. lei (peste 3,7 mil. euro), mai mult cu 14% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Totodată, clujenii au obţinut anul trecut un profit net de circa 5,4 mil. lei (1,3 mil. euro), mai mult cu 55% faţă de nivelul realizat în anul precedent.

Arobs activează pe trei segmente diferite de business (distribuţia sistemelor de navigaţie, aplicaţii software pentru piaţa internă şi soluţii software pentru piaţa externă).

În prezent, compania dispune de peste 800 de clienţi în România, din domenii precum transport, FMCG, construcţii, operatori telecom, curierat sau securitate. Printre clienţii companiei sunt firmele RCS&RDS, Farmec, Betty Ice, Pan Petrol, Soceram, Dorsan, Deme Macarale, Trans Agape, AG Med, Elit sau Altex.

Arobs a lansat recent pe piaţă o nouă gamă de sisteme de navigaţie, Smailo HD X, gamă care include trei modele: Smailo HD X Photo (GPS cu cameră foto încorporată), Smailo HD X Travel şi Smailo HD X Mondo, cu un nou soft de navigaţie, Mireo Don't Panic.

Până la finele acestui an, conducerea companiei spune că va finaliza introducerea pe piaţa internă a sistemului TMC (Traffic Message Channel), care le va permite conducătorilor auto să recepţioneze mesaje din trafic în timp real. Informaţiile sunt legate de starea drumurilor, blocaje în trafic sau evenimente speciale, oferindu-le conducătorilor auto o mai bună planificare a traseelor atunci când sunt la volan.

Conform unor informaţii anterioare, conducerea Arobs se află în negocieri avansate pentru achiziţia unor companii care comercializează sau dezvoltă soluţii de monitorizare prin GPS, clujenii neoferind încă mai multe detalii în acest sens. Compania Arobs Transilvania Software a fost înfiinţată în anul 1998, având ca principal obiect de activitate dezvoltarea aplicaţiilor software de outsourcing. Acţionarul principal al firmei este directorul general, Voicu Oprean, cu 90% din titluri.

Din 2006 grupul finlandez Hotelzon, este co-acţionar minoritar al firmei clujene, prin achiziţionarea unui pachet de 10% din acţiuni. Compania dispune de patru sedii în Cluj-Napoca şi birouri regionale operaţionale în Bucureşti, Iaşi şi Timişoara, plus reprezentaţe externe în Ungaria, Republica Moldova şi Polonia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO