Mediafax.biz Exclusiv

Atlas Oradea, primul rival al Romtelecom, este în insolvenţă

Autor: Adrian Seceleanu

06.06.2011, 23:59 649

Cel maimare creditor este OTP Bank, filiala locală a celui mai mare grupfinanciar maghiar, care are de recuperat 46,5 mil. euro de laAtlas, aproape 70% din totalul datoriilor.

Pe locul trei în topul creditorilor esteOrange România care are de recuperat aproape 3 mil. euro. Orange afost interesată şi de achiziţia Atlas Telecom, dar tranzacţia acăzut pentru că francezii au impus nişte condiţii foarte dure depreluare, potrivit administratoruluijudiciar.

Atlas are încă şanse de redresare deşi cifrade afaceri a companiei a scăzut la 1,4 mil. euro în 2010, susţineadministratorul judiciar, care mizează pe atractivitatea reţeleideţinute de operator în mai multe oraşe din vestulţării.

Atlas Telecom a fost fondată în 2000 de unromân întors din SUA, Pompiliu Tripa, în Oradea, localitatea încare îşi are originile şi RCS&RDS, cea mai mare firmă telecomdeţinută de un român Zoltan Teszari.

Tripa şi Teszari ar fi fost colaboratoripentru o perioadă, însă ulterior au ruptrelaţiile.

"Regret că l-am învăţat atâtea pe Teszari", arfi spus la un moment dat Tripa, potrivit presei locale dinOradea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO