Mediafax.biz Exclusiv

Băncile sunt în contracţie şi nu cred că se vor face creşteri salariale masive cel puţin doi ani, spune şeful de HR al Băncii Transilvania

Autor: Adelina Mihai

28.09.2011, 12:27 303

Ea a mai precizat că în cadrul BT s-au făcut creşteri salariale anul acesta, cu o valoare apropiată de nivelul inflaţiei, după ce în ultimii doi ani angajaţii nu au beneficiat de majorări salariale.

"Creşterile salariale din domeniul bancar s-au temperat din 2009 încoace, pentru că majoritatea băncilor de pe piaţa locală sunt străine şi de aceea inerţia a fost şi mai mare.Majorările salariale care s-au acordat în această perioadă au fost pe baza unor aprobări anterioare. În continuare băncile sunt în contracţie din toate punctele de vedere şi nu cred că se vor mai face creşteri salariale masive cel puţin în următorii doi ani", a spus Doca.

Potrivit unui studiu realizat de PwC, anul trecut companiile au majorat salariile angajaţilor cu 4,3%. Acest procent înseamnă că nici anul trecut şi nici anul acesta angajaţii nu au resimţit creşterile salariale reale, având în vedere că în ultimul an inflaţia medie a fost în jurul valorii de 6%.

În schimb, aproape 60% dintre companiile participante la cercetare spun că au bugetat creşteri salariale pentru 2012, procentul mediu fiind de 6,8%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO