Mediafax.biz Exclusiv

BCR Leasing a avut pierderi de 25 milioane de euro anul trecut

BCR Leasing a avut pierderi de 25 milioane de euro anul trecut

Autor: Razvan Voican

05.07.2011, 18:41 245

Ca urmare a creşterii costului riscului,compania a suferit pierderi pentru al doilea an la rând, având celmai mare impact negativ la consolidarea rezultatelor pe întreggrupul BCR. Dacă în 2008 era a doua mare firmă de leasing afiliatăunei bănci, în 2010 a căzut pe locul 10, cu o cotă de piaţă de1,5%.Pe bazaprocesului de restructurare, care a inclus o nouă segmentare aportofoliului, BCR Leasing estimează pentru anul acesta o cotă depiaţă de 10%.

În clasamentul subsidiarelor cu cele maimari pierderi din grupul BCR urmează Suport Colect, specializată înrecuperarea şi achiziţionarea de creanţe.La sfârşitul lui 2010 avea un portofoliu de7.321 de clienţi şi active de circa 346 mil. euro. Din cauzadificultăţilor la valorificarea activelor colectate, firma a avut opierdere de 14,9 mil. euro.

Şi subsidiarele externe ale BCR au avutpierderi: BCR Chişinău - 9,3 mil. euro şi Anglo-Romanian Bank - 2,6mil. euro. Au mai încheiat pe minus firma de administrare defonduri de pensii BCR Pensii (a şasea de pe piaţă ca număr departicipanţ i) şi good.bee, firma de tranzacţii bancare petelefonul mobil preluată anul trecut de BCR.În schimb, au trecut pe profit BCR Locuinţeşi BCR Procesare (procesare şi depozitare de cash).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO