Mediafax.biz Exclusiv

BCR va împrumuta Primăria Voluntari cu 56 milioane euro pentru investiţii şi refinanţarea datoriilor

Autor: Adrian Dumitrache

29.07.2011, 13:56 361

Contractul de împrumut a fost semnat în luna iunie, în urma uneilicitaţii la care au depus oferte BCR şi o altă bancă.

Comisioanele şi dobânzile pe care le va plăti Primăria Voluntaripe perioada împrumutului se ridică la 204,31 milioane de lei.

Împrumutul şi costurile asociate vor fi rambursate din surseleprimăriei, precum şi din fonduri europene, se specifică în caietulde sarcini al licitaţiei.

Primăria Voluntari estimează pentru acest an venituri de 218,56milioane lei, acestea urmând să crească uşor în 2012, la 222,93milioane de lei.

La nivelul anului 2030, primăria a estimat că veniturile voratinge 354,5 milioane de lei, potrivit datelor din documentaţiaanunţului de participare, publicat la începutul lunii aprilie.

Primăria Voluntari a încercat şi în 2010 să împrumute sume maripentru realizarea unor proiecte de interes public şi refinanţareaunor datorii ale bugetului local, precum şi pentru asigurareaprefinanţării şi/sau cofinanţării proiectelor care beneficiaza defonduri externe.

În iunie 2010, primăria a vrut să împrumute 120 milioane de europentru realizarea unor proiecte de interes public si refinantareaunor datorii ale bugetului local.

Procedura de atribuire a fost anulată o lună mai târziu, pentrucă nu a fost depusă nicio ofertă sau au fost depuse oferte care,deşi puteau fi luate în considerare, nu puteau fi comparatedatorită modului neuniform de abordare a soluţiilor tehnice şi/saufinanciare, potrivit datelor publicate pe www.e-licitatie.ro.

Ulterior, în decembrie 2010, primăria a anunţat că vrea săcontracteze un credit de 400 milioane de lei pentru asigurareaprefinanţării şi/sau cofinanţării proiectelor care beneficiază defonduri externe precum şi pentru realizarea unor proiecte deinteres public local.

În martie 2011, procedura de atribuire a fost anulată dinaceleaşi motive.

BCR este cea mai mare bancă din România după valoareaactivelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO