Mediafax.biz Exclusiv

Berg Computers estimează creşterea afacerilor cu 15%, la 2,5 mil. euro

Autor: Laurentiu Cotu

09.06.2011, 19:24 133

Înexerciţiul financiar anterior compania din Timişoara a realizat ocifră de afaceri de circa 2,2 mil. euro, în creştere cu 5% faţă deanul precedent.

"Pentru acest an anticipămafaceri de 2,5 mil. euro, bazându-ne pe previziunile de revenire apieţei ERP autohtone, pe stabilitatea economică la nivel europeanşi pe semnalele pe care le-am primit deja din piaţă în primultrimestru din 2011'", a declarat pentru ZF Transilvania Dan Rusu,brand sales manager marketing Berg Computers.

Compania este furnizor de soluţiiERP (Enterprise Resource Planning) şi CRM (Customer RelationshipManagement), web design şi dezvoltator de aplicaţii software lacomandă.

Printre clienţii Berg Computerspe segmentul soluţiilor ERP se numără Astra Bus, Dyo Balkan,Sunlight Industial sau furnizorii de componente electronice HanilElectronics şi Shinheung Electronics.

Anul trecut pe piaţa aplicaţiilorERP s-a resimţit impulsul venit din partea achiziţiilor softwarefinanţate din fonduri europene. Oficialii companiei mai spun căanul 2011 este privit cu optimism de către specialiştiIT.

Timişorenii de la Berg Computersau câştigat până în prezent câteva proiecte finanţate prin fondurieuropene, furnizând aplicaţii software către clienţi precumInstitutul de Virusologie Ştefan S.

Nicolau sau firmei Avaco.Compania îşi desfăşoară activitatea în sediile din Timişoara,Bucureşti, Lugoj, Arad şi Oradea.În portofoliul companiei se regăsesc diverse firmedin Germania, Statele Unite sau România, printre care IBM,Procter&Gamble, Honeywell, Continental Tires sauAlcatel.

Berg Computes are în plan pentru acest andezvoltarea de module şi funcţionalităţi noi pentru soluţia ERPbcManager Professional. Totodată, reprezentanţii companiei spun căintenţionează să-şi orienteze operaţiunile către zona web, prindezvoltarea unor noi submodule care funcţionează în browser şi careservesc activităţile comerciale şi sistemul de raportarecontabilă.

Compania are 90 de angajaţi şi intenţioneazăsă continue şi în acest an campania de recrutări demarată la finelelui 2010. Berg Computers a încheiat un parteneriat cu Adecco (firmăcu activităţi în resurse umane) în vederea organizării unor sesiunide practică pentru studenţii care învaţă la facultăţile de profil.Timişorenii căută programatori Java şi programatori pentrutehnologia iPhone.

Berg Computers a fost înfiinţată în anul1991, în localitatea Ghiroda, de lângă Timişoara, în urma unuiparteneriat româno-german.În 2009, afacerile companiei din Timişoara auajuns la aproximativ 2,1 mil. euro (9 mil. lei).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO