Mediafax.biz Exclusiv

berg Computers vede afaceri în creştere cu 9%

Autor: Laurentiu Cotu

01.12.2010, 18:03 22

În primele nouă luni, berg Computers a avut afaceri de peste 1,5milioane de euro, marcând o creştere cu 8%, raportat la aceeaşiperioadă a anului trecut.

"Estimăm că cifra de afaceri din acest an va depăşi valoarea de2,3 milioane de euro şi că vom înregistra al şaptelea an consecutivde creştere. Rezultatele bune pe care le-am înregistrat, încondiţiile economice actuale, se datorează în mare parte relaţiilorbune cu partenerii externi, astfel evoluţia berg Computers a depinsmai mult de contextul economic global decât de cel de pe piaţainternă", a declarat pentru ZF Transilvania Dan Rusu, directorul devânzări şi marketing.

berg Computers, înfiinţ ată în 1991, este furnizor de soluţiiERP (Enterprise Re source Planning, de pla ni ficare a resurselorcom paniei - n.red.) şi CRM (Customer Relationship Management, mana gementul relaţiilor cu clienţii - n.red.), web design şidezvoltator de aplicaţii software la comandă. Printre clienţii companiei pe segmentul soluţiilor ERP se numără Astra Bus, Dyo Balkan,Sunlight Industial sau furnizorii de componente elec tronice HanilElectronics şi Shinheung Electronics.

"În comparaţie cu 2009, în acest an piaţa soluţiilor ERP esteîncurajată de alocarea fondurilor europene destinate creşteriicompetitivităţii economice. Compania noastră a câştigat câtevaproiecte finanţate prin fonduri europene, furnizând aplicaţiisoftware către clienţi precum Institutul de Virusologie Ştefan S.Nicolau sau firma Avaco", a spus Rusu.

berg Computers îşi desfăşoară activitatea în sediile dinTimişoara, Bucureşti, Lugoj, Arad şi Oradea. De la începutul anuluişi până în prezent compania a angajat 11 oameni şi intenţionează săcontinue recrutările şi în 2011. Conform site-ului MinisteruluiFinanţelor Publice, anul trecut berg Computers dispunea de un numărmediu de 88 de angajaţi.

"Implicarea în câteva proiecte noi în colaborare cu parteneristrăini a determinat creşterea necesarului de personal. În prezentdesfă şurăm o campanie de recrutare pentru programatori Java şiprogramatori pentru iPhone, sperând să acoperim cele 10 poziţiivacante", a afirmat reprezentantul berg Computers. Portofoliul declienţi al companiei include diverse firme, precum IBM,Procter&Gamble, Siemens.

În primele nouă luni din acest an, berg Computers a avutafaceri de peste 1,5 milioane de euro, în creştere cu 8%.Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO