Mediafax.biz Exclusiv

Besadoux, Kenvelo: Suntem în plan cu procesul de expansiune al magazinelor Lee Cooper şi Tom Tailor, putem să ne dezvoltăm în ritm propriu deoarece banii vin de la acţionari

Autor: Cristina Rosca

05.04.2012, 15:00 171

Până în prezent au fost deschise 9 magazine Lee Cooper şi şase Tom Tailor, alte două urmând a fi inaugurate săptămâna aceasta.

"Suntem în plan cu procesul de expansiune. Putem să ne dezvoltăm în ritm propriu deoarece banii vin de la acţionari", a declaratPhilippe Besadoux, cel care conduce grupul Kenvelo în România.

Lee Cooper are în prezent cinci magazine în Bucureşti (AFI Palace, Orhideea, Bucureşti Mall, Cora Pantelimon şi Carrefour Feeria) şi patru în provincie (Lotus Oradea, TOM şi Maritimo în Constanţa şi Electroputere Craiova).

Săptămâna aceasta va fi inaugurat un magazin şi în Polus Cluj.Pentru 2012 au fost deja semnate alte opt contracte şi în prezent se desfăşoară 2-3 negocieri.

"Vom deschide magazine Lee Cooper în Unirea Shopping Center în Bucureşti şi Braşov, în Sun Plaza şi Fashion House în Capitală, Palas Iaşi, Carrefour Ploieşti şi în zone stradale din Piteşti şi Timişoara".

Francezul spune că mai are deja semnate şi alte contracte, însă cu malluri care se vor deschide în anii următori, cum este cazul MegaMall. Magazinele Lee Cooper au în medie 100 mp.

Deschiderile din Piteşti şi Timişoara sunt primele stradale pentru brandul britanic. Şeful grupului Kenvelo spune că merge lângă Kenvelo cu aceste spaţii pentru că are deja experienţa primului brand care merge bine.

În ceea ce priveşte afacerile Lee Cooper, Besadoux spune că este greu de făcut estimări pentru că nu ştie încă momentul deschiderilor viitoare.

"Dacă am prinde un an funcţional cu toate cele 18 magazine, am ajunge la afaceri de 6,5 - 7 milioane de euro".

Anul trecut primele magazine au fost deschise pe final de an şi au realizat vânzări de 900.000 de euro.Bonul mediu în cazul Lee Cooper este de 52 de euro.În cazul brandului Tom Tailor, Besadoux spune că nu poate da la fel de multe detalii deoarece dezvoltarea reţelei se face împreună cu compania-mamă.

"Noi găsim locaţii şi ei le aprobă. Vrem să mergem cu 4-5 deschideri pe an, pentru că germanii de la Tom Tailor analizează cu multă atenţie până să deschidă".

În prezent compania poartă negocieri pentru deschiderea unor magazine în proiectele Palas Iaşi şi Iulius Mall din Timişoara. Deja sunt deschise magazine în Liberty Center (outlet), Fashion House (outlet), Plaza România (Tom Tailor Denim), AFI Palace (Tom Tailor Casual şi Tom Tailor Denim), toate în Bucureşti, şi în Electroputere Craiova.

Săptămâna aceasta se va deschide un magazin şi în Polus Cluj.

"Dacă am prinde un an funcţional cu toate cele nouă magazine, am ajunge la afaceri de 6 mil. euro", explică Besadoux.

El consideră că la finalul anului cele trei companii nu vor avea afaceri de 35 mil. euro (suma veniturilor celor trei companii în cazul în care ar funcţiona un an cu 80 de magazine), însă nu înaintează alte cifre.

Acţionarii Kenvelo au preluat franciza Lee Cooper pentru Europa Centrală şi de Est şi au un parteneriat regional cu germanii de la Tom Tailor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO