Mediafax.biz Exclusiv

Bidian, Kiwi Finance: Circa jumătate din clienţii care solicită un credit vor să-şi refinanţeze sau să-şi consolideze datoriile vechi

Autor: Ciprian Botea

01.06.2011, 13:02 155

"Suntmai mulţi clienţi care accesează un credit comparativ cu anultrecut, dar o mare parte din cereri sunt pentru refinanţări.Majoritatea clienţilor care se refinanţează apelează şi la sumesuplimetare, chiar dacă aceste sume nu sunt semnificative", explicăBidian.

Soldulcreditelor de consum a continuat să scadă şi în aprilie, ajungândla 61 miliarde lei (15 mld. euro), deşi bancherii au devenit înaceastă primăvară mai incisivi în vânzarea de credite şi cerereadin partea clienţilor a fost mai mare în ultimele luni.

"Comparativ cu anul trecut, aş spune că băncile sunt mult maiacordate cu cererea de pe piaţă. Totodată, gradul de îndatorare alclienţilor care îşi consolidează datoriile într-un împrumutgarantat cu ipotecă scade şi aceştia pot împrumuta sumesuplimentare mai mari", a mai spus Bidian.

În ceeace priveşte creditele de nevoi personale fără garanţii, acesteas-au redus în aprilie cu 0,5% faţă de luna martie şi de 14% faţă deaceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor BNR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO