Mediafax.biz Exclusiv

Bidian, Kiwi Finance: Piaţa tinde către o aliniere a marjelor de dobândă pe palierul de 5%, faţă de 6-7% anul trecut

Autor: Ciprian Botea

31.03.2011, 14:18 11

Astfel,creşterea dobânzilor la creditele noi în luna februarie, atât lalei, cât şi la euro, se datorează în mare parte majorării costuluifinanţării pe piaţa monetară deoarece bancherii au menţinut sauchiar au redus marjele de dobândă, spun jucătorii dinpiaţă.

Totodată, în ultimele săptămâni au apărut semnale tot maiputernice că băncile încearcă să atragă clienţi la credite cudobânzi mai mici.

"Piaţa tinde către o aliniere a marjelor de dobândă pepalierul de 5%, faţă de 6-7% anul trecut. Băncile mari, care suntşi cele mai active în piaţă în acest moment, au redus deja marjelede dobândă şi cred că ceilalţi jucători se vor alinia având învedere că cererea rămâne scăzută", a comentat Bidian.

Ea spune că în perioada următoaredobânzile ar trebui să se stabilizeze pe un palier mai jos decât în2010, costurile urmând să scadă atât pentru creditele cu garanţii,cât şi pentru cele de nevoi personale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO