Mediafax.biz Exclusiv

BNR l-a autorizat pe Gheorghe Marinel pe postul de vicepreşedinte executiv pe retail al BRD-SocGen

BNR l-a autorizat pe Gheorghe Marinel pe postul de vicepreşedinte executiv pe retail al BRD-SocGen

Autor: Razvan Voican

16.02.2012, 20:21 471

Consiliul de administraţie al BRD aprobase în septembrie anul trecut avansarea lui Gheorghe Marinel din poziţia de secretar general al băncii în cea de director general adjunct odată cu numirea lui Sorin Popa (fostul titular al postului) în funcţia de director general delegat. Între timp, Popa a plecat la Paris la cartierul general al SocGen pe un post de consilier al preşedintelui băncii internaţionale a Société Générale. Marinel lucrează pentru BRD de peste 10 ani, fiind iniţial responsabil cu restructurarea şi reorganizarea reţelei în subordinea lui Popa, iar apoi director de reţea. Din 2008 a fost secretar general al băncii.

Din 1995 până în 2001 Gheorghe Marinel şi-a construit cariera bancară la filiala băncii olandeze ABN Amro (astăzi RBS), ocupând funcţii de conducere la trezorerie, operaţiuni, iar în final a fost director de reţea. El are un Executive MBA la Asebuss. Pe postul de director general adjunct pe retail Marinel are misiunea de a gestiona cea mai mare reţea de unităţi a unei bănci private de pe piaţă - 937 de unităţi - şi de a o face să genereze venituri în pofida cererii scăzute pentru produse şi servicii bancare.

Anul trecut retailul BRD a înregistrat o creştere a soldului de credite cu 300 mil. lei, faţă de 100 mil. lei la corporate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO