Mediafax.biz Exclusiv

Brazilienii de la Stefanini IT intră pe piaţa locală

Autor: Magraon Andreea

23.12.2010, 18:38 110

Brazilienii, care au venituri anuale de peste300 mil.dolari, au preluat TechTeam în această lună în urma uneitranzacţii de 83,7 mil. dolari. Achiziţia nu schimbă planurilesubsidiarei din România, care intenţionează să facă aproximativ 200de angajări în următorul an, a declarat pentru ZF Mihai-DanielPopa, Business Development Manager al TechTeam Akela, divizialocală de soft şi servicii a companiei. "Accentul se va pune ca şipână acum pe abilităţi lingvistice, în special de cunoaştere alimbilor de circulaţie europeană şi IT la diverse niveluri", spunePopa.

TechTeam Global a avut anul trecut o pierderebrută de 2,46 milioane de dolari (1,7 mil. euro) la afaceri de 6,47milioane de dolari (4,6 mil. euro), conform datelor de la RegistrulComerţului.

Mihai-Daniel Popa susţine că România esteprincipalul centru de livrare a serviciilor TechTeam în Europa,fiind totodată şi "motorul" activităţilor de dezvoltare softwareale grupului. El a mai spus că divizia de software a companieiTechTeam Akela îşi desfăşoară integral activitatea în România, dela vânzări până la distribuţie.

Printre cei mai importanţi clienţi la nivelmondial ai TechTeam Akela se numără Markit Group, Landis+Gyr, AdobeSystems, The Boston Consulting Group, European Venture CapitalAssociation, iar TechTeam Global lucrează cu companii precum FordMotor Company, Honda, Orange Business Services, Philip MorrisInternational, Travelport, Jaguar LandRover.

Mihai-Daniel Popa, Business DevelopmentManager al TechTeam Akela, spune că grupul avea la momentultranzacţiei 2.100 angajaţi, dintre care în TechTeam Akela exista oechipă de 160 de ingineri.

Reprezentantul companiei precizează căTechTeam Akela a încheiat anul 2009 cu o cifră de afaceri deaproximativ 5 milioane de dolari, iar pentru acest an veniturilevor fi de aproximativ 6 milioane de dolari. "2010 a reprezentat unprogres net faţă de 2009. Ca o companie care lucrează în principalcu parteneri din Europa de Vest, am resimţit valurile crizei înacelaşi ritm cu aceştia, ceea ce înseamnă că 2009 a fost un anneimpresionant ca rezultate şi creştere. În 2010, începutulredresării în ţări ca Marea Britanie sau Franţa a condus la unprogres sesizabil în numărul de clienţi şi valoareacontractelor."

Ce impact va avea tranzacţia din Româniaasupra ofertei de servicii şi a numărului de clienţi? "Oferta deservicii TechTeam acoperea deja un spectru larg în zona deexternalizare IT, dar fuziunea cu Stefanini va marca o adâncire aexpertizei, în special în zona de servicii software pentru bănci şiinstituţii financiare, dar şi extinderea serviciilor cătrefilialele europene ale clienţilor americani deserviţi deja deStefanini", spune Popa. El nu a precizat dacă vor avea locschimbări în structura de management a companiei în urmatranzacţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO