Mediafax.biz Exclusiv

Burger King a închis restaurantul din City Mall şi rămâne cu opt locaţii

Burger King a închis restaurantul din City Mall şi rămâne cu opt locaţii

Autor: Cristina Rosca

13.06.2011, 18:40 499

La începutul acestui an oficialiicompaniei anunţau că dintre restaurantele Burger King, cele maibune rezultate le înregistrează cel din Băneasa, primul deschis în2008, şi cel din Piaţa Romană, deschis la finalul lui2010.

Lapolul opus se afla restaurantul din City Mall, unde traficulmallului a scăzut. Compania nu excludea la momentul respectivînchiderea acestui restaurant, însă oficialii companiei spuneau cănu este nimic sigur, totul va depinde de numărul declienţi.

Centrul comercial City Mall din Bucureşti este în faliment de lafinalul anului trecut şi în prezent îşi caută cumpărător.Principalii chiriaşi ai City Mall sunt în momentul de faţăsupermarketurile Billa şi Primăvara, retailerul de electronice şielectrocasnice Domo şi magazine de îm brăcăminte precum SpriderStores sau House of Art. Centrul comercial avea la jumătatea luniimai 25 de spaţii goale.

Burger King mai deţine pe piaţa locală opt restaurante, dintrecare şapte în Capitală şi unul înConstanţa. Oficialii companiei nu au pututfi contactaţi până la închiderea ediţiei.

Burger King a fost adus în România de către oamenii de afaceriEli Davidai şi Marius Nasta, în aprilie 2008, şi este ultimul numemare intrat pe această piaţă a restaurantelor de tip fast-food,estimată de ZF la circa 200 de milioane de euro, piaţă condusădetaşat de McDonald's, urmat de KFC şi Pizza Hut.

Burger King a avut în 2010 afaceri relativ constante comparativcu cele din 2009, de circa 12,8 mil. lei (3 mil. euro). Compania arămas şi anul trecut pe pierdere, similară cu cea din 2009, de 4,7mil. lei (1,11 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO