Mediafax.biz Exclusiv

CEZ va investi 30 milioane euro pentru reabilitarea microhidrocentralelor cumpărate de la TMK

Autor: Carol Dan

15.06.2011, 15:29 157

CEZ a acordat contractul de proiectare şi realizare a lucrărilorfirmelor Hydropol Project & Management şi Hydropol România dinBucureşti la sfârşitul lunii aprilie, potrivit datelor CEZ.

Grupul ceh a anunţat că a finalizat integrarea TMK HydroenergyPower, companie pe care a preluat-o anul trecut pentru 19,8milioane de euro şi care deţine în judeţul Caraş Severinhidrocentrale cu o putere instalată de 18 MW.

TMK Hydroenergy Power a fost înfiinţată în 2010 de cătrecombinatul siderurgic TMK-Reşiţa, deţinut de grupul rus TMK,specializat în producţia ţevilor de oţel pentru industriapetrolului şi gazelor naturale. Grupul rus deţine în România şicombinatul TMK-Artrom.

CEZ a intrat pe piaţa energetică românească în 2005, când apreluat de la stat distributorul şi furnizorul de energie ElectricaOltenia.

Hydropol România este controlată integral de firma HydropolInternational, înregistrată în Nicosia, Cipru, şi a fost înfiinţatăîn luna martie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO