Mediafax.biz Exclusiv

Clifford Chance Badea: Investitorii au început să vadă actuala situaţie ca pe una de normalitate, iar fondurile de investiţii vin din nou în România

Autor: Cristi Moga

03.08.2011, 13:36 107

"Crizele nutrec niciodată. După Grecia va veni probabil o altă criză.Investitorii au ajuns la concluzia: hai să ne obişnuim cu situaţiaşi să facem business în condiţiile existente deoarece nu poţiaştepta finalizarea tuturor crizelor", a adăugatavocatul.

Româniaa reintrat în acest an în atenţia marilor fonduri de investiţii,după doi ani în care piaţa de fuziuni şi achiziţii nu a mişcataproape deloc, investitorii căutând plasamente maisigure.

"De cânda început criza este prima dată când văd bid-uri (oferte în cadrulunei licitaţii - n. red.) într-o tranzacţie de M&A. Uneletranzacţii vor avea nevoie de acordul Consiliului Concurenţei şisper ca în acest an cel puţin trei-patru să se semneze", a precizatspune Badea.

Piaţaavocaturii de business a fost printre domeniile care au traversatcel mai bine perioada de recesiune, dar şi aici clienţii au pusdeseori presiune pe preţ.Potrivitavocatului, nu la fel se întâmplă însă când gradul de risc aldosarelor este foarte ridicat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO