Mediafax.biz Exclusiv

Clujenii de la Arobs au angajat 47 de oameni

Clujenii de la Arobs au angajat 47 de oameni

Autor: Laurentiu Cotu

31.08.2011, 17:33 609

Conducerea companiei spune că angajările s-au făcut atât pe plan local, fiind recrutaţi specialişti IT, reprezentanţi de vânzări soluţii software sau responsabili relaţii clienţi, cât şi pentru cele trei noi reprezentanţe externe, deschise anul acesta în Ungaria, Republica Moldova şi Polonia.

Compania a încheiat exerciţiul financiar din 2010 cu afaceri totale de 31 mil. lei (aproximativ 7,4 mil. euro) şi mizează în acest an pe o creştere cu 20% a cifrei de afaceri, faţă de anul trecut. Arobs a realizat în primul semestru o cifră de afaceri de 15,6 mil. lei (peste 3,7 mil. euro), mai mult cu 14% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

"În prima parte a anului afacerile noastre au fost susţinute de creşterea numărului de clienţi pe piaţa internă pentru soluţiile de monitorizare a parcului auto prin GPS, dar şi a soluţ iilor de optimizare a vânzărilor. Totodată, s-au majorat vânzările de sisteme de navigaţie GPS Smailo odată cu extinderea activităţiilor de distribuţie în Ungaria, Republica Moldova şi Polonia", a declarat pentru ZF Transilvania Voicu Oprean, director general Arobs Transilvania Software.

Conducerea companiei a mai spus că în primul semestru s-a înregistrat şi o creştere a numărului de proiecte, în regim outsourcing, pentru clienţii din Europa. În prezent, Arobs dispune de peste 800 de clienţi în România, din domenii precum transport, FMCG, construcţii, operatori telecom, curierat sau securitate. Printre clienţii companiei sunt firmele RDS&RCS, Farmec, Betty Ice, Pan Petrol, Soceram, Dorsan, Deme Macarale, Trans Agape, AG Med, Elit sau Altex.

"Pe segmentul soluţiilor software dedicate eficientizării şi reducerii costurilor companiilor trendul este în continuare crescător, în condiţiile în care procesul de optimizare a activităţilor firmelor, declanşat de criza economică, încă nu s-a finalizat", a spus Oprean.

Arobs a lansat recent pe piaţă o nouă gamă de sisteme de navigatie, Smailo HD X, gamă care include 3 modele: Smailo HD X Photo (GPS cu cameră foto încorporată), Smailo HD X Travel şi Smailo HD X Mondo, cu un nou soft de navigaţie, Mireo Don't Panic.

"În ceea ce priveşte distribuţia de sisteme de navigaţie, apar tot mai multe funcţionalităţi şi beneficii noi, iar românii sunt cunoscuţi pentru apetitul crescut atunci când vorbim de tehnologie, în ciuda constrângerilor financiare.

Începând cu primele luni ale acestui an piaţa a început să se mişte, clienţii revenind în magazine în căutare de device-uri performante", au afirmat reprezentanţii Arobs.

Până la finele acestui an, conducerea companiei spune că va finaliza introducerea pe piaţa internă a sistemului TMC (Traffic Message Channel), care le va permite conducătorilor auto să recepţioneze mesaje din trafic în timp real. Informaţiile sunt legate de starea drumurilor, blocaje în trafic sau evenimente speciale, oferindu-le şoferilor o mai bună planificare a traseelor atunci când sunt la volan.

Acest serviciu va fi disponibil atât pentru companiile private care au nevoie de informaţii pentru stabilirea rutelor optime, dar şi pentru ceilalţi producători de sisteme de navigaţie din România, prin intermediul Arobs Trafic Services.

În luna septembrie, Arobs va lansa pe piaţă Smailo Trafic, un sistem de navigaţie conceput pentru preluarea şi redarea mesajelor din sistemul propriu TMC.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO