Mediafax.biz Exclusiv

Cocheci, PwC : În proporţie de 99%, creşterea salarială de anul acesta o să fie negativă

Autor: Ioana Mihai

02.05.2011, 14:02 273

"O să meargă foarte bineindustriile care exportă, iar serviciile vor stagna", a spusCocheci, care ocupă funcţia de manager al di­viziei decon­sul­tan­ţă în resurse umane a Pricewater­houseCo­opers.

Managerul speră ca pe piaţamuncii să se observe în acest an o altă abordare pe zona de culturăa performanţei.

"Cred că presiunile care vorfi date de tăierile de costuri şi optimizarea proceselor îşi vorspune cuvântul şi vor fi introduse criterii şi indicatori deperformanţă. Trebuie să încetăm să copiem modelele din afară şi săse uite toată lumea la ce i se potriveşte", credeCocheci.

În ceeace priveşte noul Cod al Muncii, reprezentantul PwC spune că el vaaduce României un rating superior, care, inevitabil, pe undeva seva simţi. "Sigur ajută, nu face rău ».

Înschimb, impactul pe care îl va avea în rândul investitorilorstrăini trebuie evaluat şi în funcţie de alte variabile, precum câtde uşor se plătesc taxele sau ce apetit investiţional auaceştia.

"NoulCod al Muncii va atrage investitori străini în sensul că aceia careaveau deja pe lista de expansiune România vor avea un motiv în plussă facă acest pas. S-ar putea să fie prea mari aşteptări de laacest Cod, în condiţiile în care trebuie văzut ca o îmbunătăţire acodului vechi. Practic, toate elementele sunt de îmbunătăţire avechii variante", a mai spus Cocheci.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO