Mediafax.biz Exclusiv

CON-A din Sibiu are în plan o nouă fabrică de structuri metalice

Autor: Laurentiu Cotu

29.08.2011, 13:02 279

"În ceea ce priveşte investiţiile, intenţionăm să facem o nouă fabrică de structuri metalice, proiect care va fi susţinut din fonduri europene, fonduri proprii şi credite bancare", a declarat pentru ZF Transilvania Bulboacă, fără a oferi informaţii suplimentare despre valoarea investiţiei sau capacitatea de producţie a noii fabrici.

CON-A a încheiat exerciţiul financiar din 2010 cu o cifră de afaceri de 196,6 milioane de lei (46,8 milioane de euro) şi un profit net de 7,6 milioane de lei (1,8 milioane de euro), conform datelor de pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice.

Potrivit lui Bulboacă, în primul semestru piaţa construcţiilor a fost în scădere, dar compania a înregistrat o evoluţie pozitivă a afacerilor datorită proiectelor aflate în derulare.

Mircea Bulboacă, alături de Gheorghe Călburean (proprietarul companiei de foraj şi construcţii Dafora Mediaş), Ilie Carabulea (deţine holdingul Atlassib şi controlează Banca Carpatica), Ilie Vonica de la Polisano sau Ioan Ciolan de la Ambient, se numără printre cei mai bogaţi antreprenori din Sibiu.

Compania din Sibiu, specializată în lucrări de construcţii civile şi industriale, a realizat în primul semestru o cifră de afaceri de peste 104 mil. lei (24,8 mil. euro), în creştere cu circa 54% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Pentru acest an CON-A şi-a bugetat o cifră de afaceri de minim 45 mil. euro, susţinută de lucrările aflate în derulare.

În ceea ce priveşte programul de investiţii, sibienii şi-au propus în 2011 investiţii de peste două milioane de euro în relocarea şi modernizarea unor capacităţi de producţie, după ce anul trecut au mai fost investiţi în această direcţie circa un milion de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO