Mediafax.biz Exclusiv

Constructorul stadionului din Cluj a angajat 220 de oameni şi continuă recrutările

Constructorul stadionului din Cluj a angajat 220 de oameni şi continuă recrutările

Autor: Laurentiu Cotu

28.08.2011, 19:15 547

CON-A caută în continuare personal pentru posturi de consilier juridic, manager achiziţii, inginer tehnic instalaţii sau inginer CNC.Conducerea companiei a spus că are în derulare pentru al doilea semestru al anului proiecte în valoare de peste 100 mil. lei (circa 24 mil. euro), fără a comunica mai multe detalii în acest sens.

Compania din Sibiu, specializată în lucrări de construcţii civile şi industriale, a realizat în primul semestru o cifră de afaceri de peste 104 mil. lei (24,8 mil. euro), în creştere cu circa 54% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.Pentru acest an CON-A şi-a bugetat o cifră de afaceri de minim 45 mil. euro, susţinută de lucrările aflate în derulare.

Proiecte pentru o nouă fabrică

"În primul semestru piaţa construcţiilor a fost în scădere, cu toate acestea am reuşit să înregistrăm o evoluţie pozitivă a afacerilor datorită proiectelor aflate în derulare. În ceea ce priveşte investiţiile, intenţionăm să facem o nouă fabrică de structuri metalice, proiect care va fi susţinut din fonduri europene, fonduri proprii şi credite bancare", a declarat pentru ZF Transilvania Mircea Bulboacă, proprietarul grupului de firme CON-A, fără a oferi informaţii suplimentare despre valoarea investiţiei sau capacitatea de producţie a noii fabrici.

Mircea Bulboacă, alături de Gheorghe Călburean (proprietarul companiei de foraj şi construcţii Dafora Mediaş), Ilie Carabulea (deţine holdingul Atlassib şi controlează Banca Carpatica), Ilie Vonica de la Polisano sau Ioan Ciolan de la Ambient, se numără printre cei mai bogaţi antreprenori din Sibiu.

Potrivit unor declaraţii anterioare ale omului de afaceri sibian, anul trecut piaţa lucrărilor de construcţii a scăzut cu cel puţin 15% faţă de anul anterior, însă pentru 2011 acesta estima o stagnare a pieţei, cu o posibilă revenire începând din a doua parte a anului.

Pentru businessul CON-A primele semne de dezmorţire au apărut la jumătatea anului trecut, când foştii clienţi ai companiei au decis să-şi extindă capacităţile de producţie.Totodată, compania a câştigat în acest an noi contracte pentru realizarea unor hipermarketuri.

CON-A este implicată alături de firmele ACI Cluj, Transilvania Construcţii, Dico şi Ţigănaş Birou de Proiectare, DAS Engineering Grup, Grup 4 Instalaţii, Bogart Construct SRL şi Universitatea Tehnică Cluj- Napoca în realizarea stadionului Cluj Arena, investiţie care se ridică la circa 36 mil. euro.

Proiectul urmează să fie predat până la începutul lunii octombrie.

Proiecte în domenii diferite

Printre lucrările realizate de constructorul din Sibiu până în prezent se numără fabrica de senzori electronici Wenglor, fabrica de saltele poliuretanice Poliflex, unitatea de confecţionare a tapiţeriilor auto Faurecia, unităţile de producţie din România ale Brandl, Marquardt Schaltsysteme, Kromberg & Schubert, Wittenstein sau Ruukki. Firma a mai fost implicată în proiecte de spaţii comerciale, dar şi din domeniul hotelurilor.

În ceea ce priveşte segmentul de producţie al materialelor de construcţii, CON-A fabrică prefabricate din beton şi sisteme de construcţii metalice.

Fabrica de prefabricate de beton CON-A din Avrig, judeţul Sibiu, produce elemente liniare de structură (stâlpi, grinzi) şi elemente prefabricate pentru poduri, având o capacitate de producţie de 20.000 mc de beton pe an.

CON-A mai deţine o fabrică de confecţii metalice, în Sibiu, cu o capacitate de producţie de 800 de tone pe lună.

Continuă investiţiile

Pentru acest an sibienii şi-au propus investiţii de peste două milioane de euro în relocarea şi modernizarea unor capacităţi de producţie, după ce anul trecut au mai fost investiţi în această direcţie circa un milion de euro.

În anii precedenţi crizei financiare, investiţiile anuale ale CON-A se ridicau la 7-8 mil. euro. Compania CON-A face parte din grupul cu acelaşi nume, alături de firma Unimat, care comercializează materiale de construcţii.

Din grupul sibian de firme mai făcea parte şi compania Conambient, ai cărei acţionari erau CON-A şi distribuitorul de materiale de construcţii Ambient, însă la finele anului trecut CON-A a ieşit din afacere.

CON-A a încheiat exerciţiul financiar din 2010 cu o cifră de afaceri de 196,6 milioane de lei (46,8 milioane de euro) şi un profit net de 7,6 milioane de lei (1,8 milioane de euro), conform datelor de pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO