Mediafax.biz Exclusiv

Credit Europe şi Leumi nu abandonează piaţa

Autor: Liviu Chiru

31.05.2011, 18:47 1006

"Rămânem în România, noi suntem investitori angajaţi faţă deaceastă piaţă şi vrem să dezvoltăm afacerile noastre şi mai mult",spune Omer Tetik, preşedintele Credit Europe BankRomânia.

ŞiManfred Rauchwerger, vicepreşedinte executiv senior al Bank LeumiRomânia, afirmă că la sfârşitul lunii martie 2011, odată cuanunţarea rezultatelor financiare ale grupului pe 2010, DavidBrodet, preşedintele Consiliului de Administraţ ie şi Galia Maor,preşedinte şi CEO al Grupului Leumi, şi-au exprimat susţinereapentru toate subsidiarele, inclusiv pentru cea din România. "Maimult, la începutul lunii mai,doamna Galia Maor a efectuat o vizităîn România menţionând încă o dată susţinerea grupului pentru BankLeumi România." Pe de altă parte, reprezentanţii băncii cu capitalprivat local Carpatica au spus cu mai multe ocazii că sunt încăutarea unui investitor strategic care să susţină dezvoltareaafacerilor pe termen mediu şi lung.

Deocamdată, singurii interesaţi de piaţa bancară locală suntcompaniile sau fondurile specializate în preluarea de active cuprobleme.Înrest, interesul pentru investiţii de anvergură a fost descurajat deprelungirea recesiunii. Presiunea sub care se află băncileoccidentale pentru consolidarea capitalurilor lasă puţin loc dediscuţii privind noi achiziţii, mai ales pe o piaţă care continuăsă scadă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO