Mediafax.biz Exclusiv

DC îşi va majora capitalul cu 3,5 milioane lei, la 25,3 milioane lei, prin încorporarea unor rezerve

Autor: Stefan Musgociu

27.05.2011, 15:19 110

Din profitul net realizat în anul 2006, Depozitarul vacapitaliza cu puţin peste două milioane de lei, iar din câştiguldin 2007 va încorpora 1,4 milioane lei, potrivit surselorcitate.

Pentru banii respectivi, Depozitarul va emite 34,9 de acţiuninoi, cu valoare nominală de 0,1 lei, care vor fi alocate gratuitacţionarilor, proporţional cu participaţia fiecăruia.

În prezent, Depozitarul Central are un capital social de de 21,8milioane lei, iar Bursa de Valori Bucureşti (BVB) este cel mai mareacţionar, cu o participaţie de peste 67%.

Acţionarii au confirmat vineri şi doi membri în Consiliul deAdministraţie, care şi-au depus candidatura din partea BVB,respectiv pe Dana Mirela Ionescu, preşedinte CA şi director generalal Raiffeisen Capital & Investment, şi pe Adrian Simionescu,preşedinte CA şi director general la Vienna Investment Trust.

Dana Mirela Ionescu a mai fost administrator la DepozitarulCentral până în octombrie 2010, iar Simionescu a fost alesadministrator provizoriu de ceilalţi membri CA la finalul luniimartie. Dana Mirela Ionescu va prelua funcţia ocupată în prezent deGenia Iulia Tabără, directorul executiv al firmei de brokerajRomintrade.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO