Mediafax.biz Exclusiv

De’Longhi a demarat recrutările la Cluj: peste 800 de CV-uri depuse la un târg de cariere

De’Longhi a demarat recrutările la Cluj: peste 800 de CV-uri depuse la un târg de cariere

Autor: Laurentiu Cotu

13.03.2012, 18:47 512

Un prim pas făcut de italieni în acest sens a fost participarea la un târg de internship organizat de Asociaţia Studenţilor din Inginerie Economică şi Management (ASIEM), din cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca. Încă din prima zi a târgului s-au despus circa 300 de CV-uri la standul italienilor.

De recrutările pentru viitoarea fabrică De'Longhi din Jucu se ocupă compania clujeană de cosultanţă în HR Psihoselect, care a încheiat în acest sens un contract de colaborare cu producătorul italian.

Nu se ştie pentru ce posturi recrutează italienii

"Încă din prima zi a târgului lumea şi-a manifestat interesul pentru compania De'Longhi. Ieri am primit în jur de 300 de CV-uri, iar în prima parte a celei de a doua zile au fost depuse aproape 50 de CV-uri, doar de către persoane care au lucrat în fabrica Nokia din Jucu. Joburile De'Longhi vizează domeniile de inginerie electrică sau mecanică", a declarat pentru ZF Transilvania Codruţa Hornai, reprezentantul companiei Psihoselect, care se ocupă de recrutarea angajaţilor pentru De'Longhi.

Reprezentantul companiei clujeane de consultanţă în HR apreciază că în primele două zile ale târgului organizat de Universitatea Tehnică vor fi depuse circa 800 de CV-uri pentru compania De'Longhi.

Mai mult, italienii au creat o secţiune specială pe site-ul lor, dedicată târgului de internship de la Cluj, unde cei interesaţi pot aplica online.

"Nu ştiu câte joburi sunt disponibile în prezent pentru fabrica De'Longhi din Jucu. În momentul de faţă adunăm CV-urile, urmând ca din luna iunie să se realizeze interviurile cu persoanele care au aplicat. Majoritatea celor care au aplicat sunt studenţi", a spus Hornai.

Aşteaptă şi recrutările Bosch

Chiar dacă târgul este organizat de studenţii Universităţii Tehnice din Cluj, pentru joburile disponibile pot aplica şi alte per soane, în afară de studenţi, aflate în căutarea unui loc de muncă, potrivit organizatorilor. O parte dintre foştii angajaţi ai fabricii Nokia din Jucu, închisă încă de anul trecut, nu şi-au găsit până în prezent un alt job şi speră că vor fi recrutaţi de producătorul italian de electrocasnice.

"Am aflat din presă că va avea loc acest târg la Universitatea Tehnică, ba mai mult că printre companiile care oferă joburi este şi De'Longhi. Ştiam că această companie vine în locul fabricii Nokia din Jucu, unde am lucrat la bandă timp de aproape doi ani. Încerc, poate am noroc şi mă angajează", a spus unul dintre foştii angajaţi ai fabricii Nokia din Jucu, care a aplicat în prezent pentru joburile producătorului De'Longhi.

Acesta a mai spus că vrea să aplice şi pentru posturile pe care Bosch le va scoate pe piaţă în momentul în care vor fi recrutările (Bosch intenţionează să construiasă o fabrică tot în parcul industrial Tetarom III din Jucu, unde se instalează şi De'Longhi) şi aşteaptă să vadă ce companie îl va accepta.

La târgul de cariere organizat de studenţii Universităţii Tehnice Cluj-Napoca a participat din partea companiei De'Longhi Massimo Paronitti, manager de resurse umane pentru Europa. Potrivit reprezentantului producătorului italian, De'Longhi vrea să înceapă în luna septembrie producţia de electrocasnice la fabrica din comuna clujeană Jucu, cumpărată de la Nokia, urmând să angajeze până atunci cel puţin 100 de persoane.

"Suntem pregătiţi să deschidem noua fabrică din comuna Jucu, unde am cumpărat halele Nokia. Vom fi capabili să începem procesul de recrutare a viitorilor angajaţi pe parcursul acestei veri. Vom începe cu circa 100 de persoane, iar previziunea este să demarăm producţia în luna septembrie. Până atunci instalăm liniile de producţie în fabrică. Suntem interesaţi în a aduce studenţi de la UTCN în cadrul unui program de internship, acesta fiind cel mai bun mijloc de a deveni angajaţi ai fabricii. Căutăm tineri motivaţi şi sunt convins că mulţi dintre ei, dacă sunt buni, vor avea şanse să devină angajaţii noştri. Avem cam patru poziţii de internship", a spus Paronitti în prima zi a târgului de internship de la Cluj.

Preşedintele Asociaţiei Studenţilor din Inginerie Economică şi Management (ASIEM) din cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, Claudiu Abrudan a spus că De'Longhi participă pentru prima dată la un tâg de cariere organizat în România, iar interesul participanţilor pentru această companie este crescut.

"Suntem bucuroşi că am reuşit să convingem compania De'Longhi să participe la târgul organizat de noi. Dacă în prima zi au fost depuse 300 de CV-uri pentru De'Longhi, este posibil ca numărul celor care aplică pentru această companie să depăşească cifra 1.000, cumulat pentru cele trei zile ale târgului", a spus Claudiu Abrudan, Preşedintele Asociaţiei Studenţilor din Inginerie Economică şi Management (ASIEM) din cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca. Acesta a mai spus că în cadrul evenimentului care se desfăşoară la Facultatea de Construcţii de Maşini a UTCJ în perioada 12-14 martie, participă în total 11 companii care oferă locuri de muncă, printre care Continental, Michelin, Evoline, EBS, Tehnomat, Sinterom, Tenaris sau De'Longhi.

Organizatorii estimează că în cele trei zile ale târgului vor fi depuse peste 5.000 de CV-uri.

De'Longhi şi compania finlandeză Nokia au semnat în luna ianuarie a acestui an un acord pentru achiziţionarea de către compania italiană a facilităţii de producţie Nokia din Cluj. Tot atunci, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj Alin Tişe declara că De'Longhi va demara încă din acest an producţia de electrocasnice în fabrica din parcul industrial Tetarom III. Mai mult, potrivit lui Tişe, fabrica De'Longhi din Jucu va avea între 600 şi 1.000 de angajaţi, iar recrutările vor începe în acest an. Investiţia totală va ajunge până la 30 mil. euro.

Produsele De'Longhi fabricate la Jucu se vor comercializa atât în Europa, cât şi pe alte pieţe din lume. Totodată reprezentanţii CJ Cluj au discutat cu De'Longhi despre posibilitatea unei colaborări între producătorul italian şi furnizorii români, care ar putea fabrica unele dintre componentele produselor "Made in Jucu".

Pe de altă parte, italienii au demarat deja discuţiile cu producătorul de ambalaje Rondocarton din Cluj pentru o eventuală colaborare. În acest sens, compania Rondocarton, parte a grupului austriac Rondo Ganahl, care deţine fabrici de carton ondulat în Cluj şi Târgovişte, ar putea deveni unul dintre furnizorii producătorului De'Longhi SpA.

Veniturile globale realizate de producătorul De'Longhi au ajuns în 2011 la 1,8 mld. euro. Grupul De'Longhi deţine în prezent fabrici în China (Guangdong şi Shanghai), dar şi în Rusia şi Italia. Italienii au vizitat încă de anul trecut parcul industrial Tetarom III, din Jucu, unde sunt halele fostei fabrici Nokia. Fosta clădire Nokia, din parcul industrial Tetarom III, măsoară 36.000 mp şi include hala de producţie, cantină, o sală de sport, o saună, la care se adaugă un teren de fotbal, plus zona de parcări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO