Mediafax.biz Exclusiv

Declinul din construcţii îşi arată colţii în continuare: un producător de cofraje şi-a redus afacerile cu 20%

Declinul din construcţii îşi arată colţii în continuare: un producător de cofraje şi-a redus afacerile cu 20%

Autor: Andreea Neferu

28.11.2011, 17:28 191

"Ne punem baza pe exporturi, în condiţiile în care avem nişte proiecte în derulare. Spre exemplu, în Belgia avem un proiect prin care livrăm 12.000 de cofraje pentru 300.000 de euro", spune Cruţescu.

Astfel, anul acesta circa 30% din cifra de afaceri a companiei vor fi generate de exporturi, în condiţiile în care Amvic livrează deja cofraje şi tâmplărie termoizolantă în o serie de ţări din Europa prin intermediul partenerilor săi.

"Avem contacte mai nou şi în Franţa, sperăm şi la Finlanda", spune Cruţescu.

El adaugă că în ţară construcţiile imobiliare merg destul de slab, dar că o veste bună vine din partea românilor care lucrează în străinătate şi care vor să-şi facă case în ţară.

Cu toate acestea, anul 2012 nu are semne bune din punct de vedere economic.

"Când a început criza în 2008, am spus că va dura cel puţin şapte ani. Au trecut trei, mai avem încă patru cel puţin. Pe unii poate nu-i afectează, aşa cum se întâmplă în Somalia, dar ţările dezvoltate depind foarte mult de conjunctura internaţională".

Pentru 2012 estimările privind cifra de afaceri a grupului Amvic sunt mai optimiste, antreprenorul sperând că va atinge 6 milioane de euro, în special datorită exporturilor.

"Speranţele însă merg şi mai departe, pe termen mediu şi lung, având în vedere că începând din 2016 va fi obligatorie construcţia de case pasive care consumă zero energie în tot ceea ce înseamnă administraţie de stat, iar din 2020 acestea vor deveni obligatorii şi pentru persoanele fizice", a spus Cruţescu.

Amvic are o fabrică de cofraje şi polistiren la Bragadiru, în care a investit 8 mil. euro.

Înainte de criză, grupul Amvic era format din nouă firme, însă ulterior Cruţescu a comasat businessul în trei firme: Corina Gealan (ferestre), Amvic (cofraje termoizolante şi polistiren) şi Passive House (divizia de proiectare).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO