Mediafax.biz Exclusiv

Deductibilitatea fiscală totală va avea un impact suplimentar de 10-15% în evoluţia numărului de participanţi la sistemul de pensii facultative, spune şeful ING Asigurări

Autor: Ana Raduta

21.03.2012, 14:20 188

De la începutul acestui an, prin modificarea Codului Fiscal, deductibilitatea fiscală a devenit totală (atât de la impozitul pe venit/profit, cât şi de la toate contribuţiile sociale obligatorii) pentru contribuţiile plătite de companii în beneficiul salariaţilor lor la fondurile de pensii facultative (Pilonul III), în limita a 400 de euro/an (circa 144 de lei/lună).

Deducerea fiscală se acordă în aceeaşi măsură (în limita a 400 de euro/an) atât pentru companie, cât şi pentru angajat, astfel că în situaţia contribuţiei mixte se ajunge la o deductibilitate cumulată de 800 de euro/an (totală pentru angajator şi parţială pentru angajat).

"Instituirea deductibilităţii fiscale totale, în limita a 400 de euro pe an, începând cu 2012, este o măsură salutară, astfel încât estimez în următorii trei ani un impact suplimentar de 10-15% în evoluţia numărului de participanţi, în contextul menţinerii situaţiei macroeconomice actuale", a spus Coman.

ING Asigurări a încheiat anul trecut cu un volum al primelor brute subscrise de 554 mil. lei, în creştere cu 2% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2010 şi un profit brut de 17,8 mil. lei.

Profitul brut a scăzut cu mai mult de 60% şi a ajuns la 17,8 milioane de lei (4,2 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO