Mediafax.biz Exclusiv

Depozitarul Central îşi va muta sediul în aceeaşi clădire cu BVB

Autor: Musgociu Stefan-Pompi

02.02.2011, 16:15 67

"Vom demara imediat procedurile pentru mutarea sediului, iarmutarea efectivă se poate face într-un week-end, deoarece Bursadeja le ţine serverele pentru decontare. Este mai uşor să se muteDepozitarul în clădirea BVB, decât să se mute Bursa în altă parte.Sper că în maximum două luni se va face mutarea", a declarat pentruMEDIAFAX Valentin Ionescu preşedintele Consiliului de Administraţieal Depozitarului Central şi directorul general al BVB.

El a menţionat că Depozitarul Central va plăti o chirie mai micădecât pentru actualul sediu şi că unele operaţiuni ale societăţilordin grupul BVB vor putea fi comasate.

"Per ansamblu costurile de chirie vor fi mai mici şi se vrea şio colaborare mai strânsă şi o coordonare mai bună la nivelulîntregului grup. Vrem să creştem astfel eficienţa tuturorsocietăţilor pentru serviciile oferite investitorilor. În plus,sediul Bursei este mai vizibil decât al Depozitarului. Prin unireatuturor societăţilor din grup vizăm şi o identificare mai uşoară apieţei bursiere", a adăugat Ionescu.

Din grupul BVB fac parte Bursa de Valori Bucureşti, DepozitarulCentral, Casa de Compensare Bucureşti, Fondul de Compensare aInvestitorilor şi Institutul de Guvernanţă Corporativă.

Consiliul de Administraţie al Bursei de Valori a stabilit înluna iulie a anului trecut un plan pentru restructurarea şieficientizarea Grupului BVB având ca scop reducerea cheltuielilor.Bursa de Valori Bucureşti este acţionarul majoritar alDepozitarului, cu o participaţie de 67,33%.

În acţionariatul Depozitarului se mai regăsesc cele cinciSIF-uri, patru bănci şi mai multe firme de brokeraj.

Clădirea unde Depozitarul are actualul sediu este înproprietatea unui acţionar al societăţii şi fost membru CA, IoanCatona. El este acţionar la Depozitar prin firma SITI.

Imobilul IBC Modern, din centrul Capitalei, unde este sediulBVB, este deţinut de familia Adamescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO