Mediafax.biz Exclusiv

Directorul general al HTI Valori Mobiliare a demisionat vineri din CA al Depozitarului Central

Autor: Stefan Musgociu

28.03.2011, 16:34 16

"Am demisionat vineri, din motive personale. Voi rămâne înConsiliul de Administraţie al bursei de la Sibiu", a declarat Ivanpentru MEDIAFAX.

El a refuzat să spună dacă demisia sa are legătură cu retragerealui Ţepeş din conducerea BVB. Ţepeş a renunţat vineri la locul deadministrator al Bursei de la Bucureşti şi, potrivit, unor surse arfi vândut acţiunile pe care le avea la societate, în urma unordiscuţii în contradictoriu cu reprezentanţi din CA. El a fost alesadministrator în luna februarie a anului trecut.

Ivan a fost ales membru CA la Depozitarul Central în octombrieşi a fost validat pe 21 decembrie de CNVM. În ziua următoare,Comisia l-a avizat şi în Consiliul de Administraţie al Bursei de laSibiu, după ce acesta a fost ales administrator la 15 decembrie decătre acţionari.

Ulterior, CNVM a interzis membrilor Consiliului de Administraţieşi directorilor unei burse să fie concomitent administratori saudirectori la un depozitar central, casă de compensare sau la Fondulde Compensare a Investitorilor. Cei vizaţi trebuie să renunţe launa dintre funcţii până la finalul lunii mai.

Vizat de această dispunere este şi directorul general al BVB,Valentin Ionescu, care trebuie să aleagă între conducerea executivăa bursei sau preşedinţia Consiliului de Administraţie alDepozitarului Central.

BVB este acţionarul majoritar al Depozitarului Central.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO