Mediafax.biz Exclusiv

Dorel Goia investeşte peste 3 mil. euro într-un magazin universal din Baia Mare

Dorel Goia investeşte peste 3 mil. euro într-un magazin universal din Baia Mare

Autor: Cristi Moga

18.11.2010, 17:55 500

Miercuri a fost convocată adunarea generală aacţionarilor firmei Magazin Universal Maramureş, care urma săstabilească "aprobarea contractării de către societate a unuicredit bancar în sumă de cel mult 3,5 milioane de euro, în scopulasigurării finanţării lucrărilor de modernizare a centruluicomercial", precum şi "ratificarea închirierii de către societate aspaţiului comercial în suprafaţă de 750 de metri pătraţi cătreProfi Rom Food".

"Există o tendinţă tot mai pronunţată derenovare a unităţilor comerciale vechi situate în centrele marilororaşe. Proiectul Maramureş din Baia Mare ar trebui finalizat încâteva luni, iar investiţia în modernizare va fi de cel puţin treimilioane de euro", a declarat Răzvan Gheorghe, directorul generalal firmei de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield, caregestionează închirierea spaţiilor din centrulcomercial.

Contactat telefonic, Radu Barbur, preşedintele consiliului de adminis traţie al firmei Magazin UniversalMaramureş, a confirmat faptul că vechiul magazin universal din BaiaMare este în renovare, precum şi contractul cu Profi, dar nu adorit să ofere mai multe informaţii despre investiţie, datainaugurării sau ceilalţi chiriaşi.

Dorel Goia nu figurează acţionar direct încadrul firmei Magazin Universal Maramureş, ci doar prin intermediulsoţiei sale Goia Daniela Maria şi al firmelor Trebela Limited şiForacrest Trading, înregistrate în Cipru, care deţin în Româniafirmele Actrom şi Romada, doi dintre acţionarii semnificativi aifirmei care deţine magazinul Maramureş. Goia nu a putut ficontactat până la închiderea ediţiei.

Magazinul universal Maramureş din Baia Mare afost inaugurat la începutul anilor '80, fiind plasat ultracentral,cum erau majoritatea proiectelor de acest gen dezvoltate de regimulcomunist.

Cea mai mare reţea de acest gen, cu 15magazine universale, a fost consolidată de fondul de investiţii NCHsub brandul Winmarkt, afacere vândută pentru mai mult de 180 demilioane de euro cu puţin timp înainte de izbucnirea crizeifinanciare.

În afara italienilor de la IGD, care aucumpărat reţeaua Winmarkt, cu magazine în Cluj, Ploieşti sauVâlcea, proiecte comerciale vechi în centrul oraşelor mai suntdeţinute de familia Adamescu (Unirea Shopping Center în Bucureşti),fraţii Cristescu (Bega în Timişoara), Willbrook (Tomis Constanţa),Equest (Moldova Mall în Iaşi) sau grupul Quasar (Jiul în Petroşani,Nera în Reşiţa sau Ulpia în Deva).

Acestea intră în competiţie pentru clienţi cunoile malluri moderne, având avantajul amplasării centrale. Aşas-ar putea întâmpla şi în Baia Mare, unde la începutul acestei lunia fost finalizat mallul Gold Plaza, o investiţie de 70 de milioanede euro, realizată de companiile Futureal şiImmofinanz.

Magazinul universal Maramureş din Baia Mare afost inaugurat la începutul anilor '80, fiind plasat ultracentral,cum erau majoritatea proiectelor de acest gen dezvoltate de regimulcomunist.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO