Mediafax.biz Exclusiv

Două firme din jud. Braşov vor consolida 24 de km din drumul Predeal-Râşnov cu 17 mil.lei

Autor: Neagu Lidia-Ileana

29.08.2011, 14:17 328

Firma Conforest a fost singurul ofertant înscris la licitaţia pentru consolidarea drumului pe o distanţă de 18 kilometri, între kilometrii 29 şi 47. Contractul are o valoare de 10,33 milioane lei, fără TVA.

Firma Consal a câştigat licitaţia pentru modernizarea drumului pe trei porţiuni, cu o lungime totală de aproximativ 6 km, valoarea contractului fiind de 6,77 milioane lei, fără TVA.

Ambele contracte sunt finanţate dintr-un împrumut de la BEI şi de la bugetul de stat, iar durata acestora este de 36 de luni, din care 24 de luni reprezintă garanţia lucrărilor.

Drumul naţional 73A se desprinde de DN1 la intrarea în Predeal, în sensul de mers dinspre Bucureşti, trece prin Pârâul Rece, Râşnov, Tohanul Vechi (în apropiere de Zărneşti), şi încheie traseul la Şercaia, la intersecţia cu DN1.

Conforest a fost înfiinţată în 1991 prin preluarea unei părţi de aproximativ 20% din patrimoniul fostului Trust de Antrepriză Generală Construcţii Montaj-Reparaţii. Firma a fost implicată în construcţia sediul Primăriei Braşov, modernizarea pârtiei Sorica din staţiunea Azuga, precum şi modernizarea mai multor drumuri judeţene şi poduri aflate pe drumuri naţionale.

Firma Consal a fost înfiinţată în 2002 şi are ca obiect de activitate lucrări de construcţie a drumurilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO