Mediafax.biz Exclusiv

DTZ Echinox : De la jumătatea lui 2010 am remarcat o atitudine mai deschisă a băncilor în ceea ce priveşte finanţarea pentru proiecte noi

Autor: Cristi Moga

10.03.2011, 14:04 12

El a adăugatcă pe aceste segmente 2010 a adus o activitate de închiriere maiefervescentă şi o disponibilitate demonstrată a chiriaşilor pentrunoi tranzacţii şi extindere.

"Încă dela jumătatea anului 2010 am remarcat o atitudine mai deschisă abăncilor în ceea ce priveşte finanţarea pentru dezvoltarea deproiecte noi. Un semnal pozitiv pentru piaţă îl constituie şidisponibilitatea băncilor pentru a finanţa proiecte rezidenţiale.Anul acesta, mai mulţi dezvoltatori spanioli au obţinut fonduripentru construirea unor ansambluri de apartamente în Bucureşti", amai spus reprezentantul DTZ.

Piaţarezidenţială rămâne deocamdată cea mai afectată, în condiţiile încare tranzacţii relevante se fac aproape exclusiv prin programul"Prima casă".

Totuşi,consultanţii imobiliari apreciază că şi pe acest segment au începutsă se dezmorţească finanţările, astfel că în acest an ar puteaîncepe construirea la noi proiecte.

Potrivitunui studiu realizat de DTZ, investitorii care cumpără proiecte deretail din Bucureşti ar putea obţine cele mai mari profituri dinEuropa în următorii cinci ani, în condiţiile în care atât chiriile,cât şi valorile acestor tipuri de proprietăţi au atins nivelulminim, având în prezent potenţial de creştere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO