Mediafax.biz Exclusiv

Dumagas a cumpărat 100 de camioane

Autor: Bogdan Alecu

22.03.2011, 19:32 82

Achiziţia de camioane vine în contextul încare piaţa vehiculelor comerciale accelerează de două ori mairepede decât piaţa autoturismelor, companiile de transportanticipând astfel o creştere a cererii pentru transportmarfă.

"De la începutul anului am achiziţionat 100 decamioane noi, atât pentru a extinde flota, cât şi pentru a înlocuicamioane mai vechi. Astfel, flota Dumagas a ajuns la aproximativ600 de camioane", a spus Mihai Dugăeşescu, acţionar principal şidirector general al companiei. Şeful companiei nu a precizat metodade achiziţie a celor 100 de camioane şi nici marca acestora.Comparativ cu prima parte a anului trecut, atunci când flotacompaniei era compusă din 450 de vehicule utilitare, aceasta acrescut cu aproape 30% în mai puţin de 12luni.

Mihai Dugăeşescu controlează 49,99% dinacţiunile Dumagas Transport SA, potrivit datelor de la RegistrulComerţului, iar restul de 50,01% sunt deţinute de Bancroft, un fondbritanic de private equity care a intrat în acţionariatul companieila mijlocul anului trecut, prin achiziţa de acţiuni de la familiaDugăeşescu.

Anul trecut cifra de afaceri a DumagasTransport a crescut cu peste 30%, la un nivel de aproape 40 mil.euro, potrivit directorului companiei, faţă de 28 mil. euro în2009.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO