Mediafax.biz Exclusiv

Enterprise Investors: BVB nu poate absorbi o ofertă de acţiuni de 50-100 mil. euro, iar o listare sub 50 mil. euro nu are sens pentru noi

Autor: Roxana Pricop

10.04.2012, 12:01 253

În aceste condiţii, Nacu spune că aşteaptă mai multe listări de succes la BVB care să crească lichiditatea şi abia după aceea fondul va decide listarea unei companii la care este acţionar.

"Am avut discuţii cu oficiali ai Bursei şi cu brokeri despre posibilitatea listării unor companii la care suntem acţionari, însă nu cred că Bursa de la Bucureşti poate absorbi o ofertă de acţiuni în valoare de 50-100 milioane de euro, iar pentru noi o listare mai mică de 50 milioane de euro nu are sens", explicat Nacu.

Enterprise Investors deţine în portofoliu producătorul de materiale de construcţii Macon, lanţul de magazine Profi şi Siveco, cea mai mare companie românească de software.

"Dacă bursa ar îndeplini azi criteriile de lichiditate şi anul viitor am lista una din companii", a spus Cristian Nacu.

Fondul polonez a listat 27 de companii pe bursa din Varşovia şi o companie la bursa americană NYSE în ultimii douăzeci de ani, fiind cel mai activ fond de private equity din regiune.

BVB dă semne că se trezeşte din amorţirea în care s-a cufundat în ultimii patru ani după ce oferta Transelectrica s-a încheiat cu succes, iar statul a strâns 37 milioane de euro din vânzarea unui pachet de 15% din acţiunile deţinute la compania de utilităţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO