Mediafax.biz Exclusiv

ePayment angajează 40 de programatori

ePayment angajează 40 de programatori

Autor: Adelina Mihai

31.07.2011, 20:18 580

"Până la finele lui 2012 trebuie să nedublăm numărul de angajaţi, ceea ce înseamnă că urmează să ajungemla un efectiv de 80 de angajaţi. 80% din nevoia noastră de oamenieste orientată pe partea tehnică, targetăm foarte mult candidaţicare să ocupe funcţia de senior web developer, în special întehnologiile PHP şi MySQL (limbaje de programare - n.red.)", a spusClaudia Ionescu, HR manager în cadrul ePayment.Ea a fostnumită în această funcţie la jumătatea lunii iunie, anteriorocupând poziţia de training manager în cadrul hoteluluiRadisson.

Planurile de recrutare vin pe fondulextinderii internaţionale a PayU, care va deschide 10 birouri înEuropa până la finele anului viitor, pentru care suportul tehnic vafi asigurat din România.

PayU este deţinut de grupul mediamultinaţional Naspers, care a achiziţionat în 2010 o participaţiede 83% din capitalul GECAD ePayment International de la RaduGeorgescu.

Compania face angajări pentruasigurarea serviciilor de suport din România, în condiţiile în careva deschide birouri în 10 ţări din Europa în următoarele 17 luni.Cea mai recentă extindere anunţată a fost cea din Ungaria, undecompania are deja o echipă de opt angajaţi locali.

Pentru a atrage candidaţii de pe opiaţă concurenţială, în care salariile au continuat să crească petoată perioada crizei, compania oferă ca beneficii noilor angajaţişi asigurări de sănătate, tichete de masă şi 10 zile de concediu destudii plătite.

Deşi sunt printre cel mai bine plătiţisalariaţi din economie, programatorii români rămân în continuareieftini comparativ cu cei din vestul Europei, Statele Unite sauCanada, unde salariile ajung până la 4.000 - 5.000 de euro pelună.

Un programator cu experienţă poateajunge la câştiguri de 1.500-2.000 de euro net într-o multinaţională prezentă pe piaţa locală, în timp ce un programator juniorîncepe pe un salariu net de 700 - 800 de euro.

"Pe lângă dezvoltatori seniori şiproject manageri, căutăm şi testeri, care să asigure suportultehnic pentru fiecare punct de lucru care se va deschide înEuropa", a spus Daniel Nicolescu, directorul general al ePaymentRomânia.

ePayment a început un proces derebranding, iar denumirea care va fi adoptată este PayURomânia.

PayU oferă soluţii profesionale pentrupiaţa ecommerce din regiune, fiind prezent în Polonia, Cehia,România şi în Ungaria. Grupul a procesat în 2010 peste 31 demilioane de tranzacţii, cu un volum total de aproape un miliard deeuro. În România, ePayment a procesat, din 2004, când a fostînfiinţat, cinci milioane de tranzacţii, în valoare de 350 milioaneeuro.

Grupul sud-african Naspers aachiziţionat în 2010 o participaţie de 83% din capitalul GECADePayment International de la Radu Georgescu.

Georgescu deţine, prin Orbitview,diferenţ a de 17% din capitalul GECAD.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO