Mediafax.biz Exclusiv

Estimăm o creştere a pieţei de asigurări de viaţă de aproximativ 3%, spune preşedintele directoratului BCR Asigurări de Viaţă

Autor: Ciprian Botea

14.06.2011, 15:19 57

"Estimăm ocreştere a pieţei de asigurări de viaţă de aproximativ 3%, evoluţiece este posibilă având în vedere semnalele primului trimestru.Evoluţia asigurărilor de viaţă va fi în strânsă legătură cu mediuleconomic", consideră Vizinteanu.

BCRViaţă este al doilea jucător din piaţa de profil.

Chiar şicu un avans sub 5%, cota asigurărilor de viaţă ar urma să ajungă la22% din totalul pieţei la finalul anului, mai ales că peasigurările generale se aşteaptă din nou o scădere.

Cotarămâne însă în continuare scăzută comparativ cu celelalte ţări dinEuropa Centrală şi de Est.

Deexemplu, în Polonia asigurările de viaţă deţin 58% din total, întimp ce în Ungaria şi Cehia ponderea ajunge la 54% şi respectiv46%.

BCRAsigurări de Viaţă, o companie controlată de grupul austriac ViennaInsurance Group, a subscris în primul trimestru prime brute învaloare de aproape 90 de milioane de lei (circa 22 mil. euro), încreştere cu 10% faţă de perioada similară din 2010.

Piaţaasigurărilor generale şi de viaţă a scăzut cu 6,4% în 2010, la 8,31miliarde de lei.În cazulpoliţelor de viaţă, subscrierile au avansat cu 2,3%, la 1,67miliarde de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO