Mediafax.biz Exclusiv

Fabrica din Sebeş a italienilor de la Savini, plus 16%

Autor: Laurentiu Cotu

28.11.2010, 18:10 17

Compania şi-a bugetat pentru acest an vânzări totale de 13 mil.euro (55 mil. lei), în creştere cu aproximativ 20% faţă de anul2009.

Anul trecut afacerile Savini Due au ajuns la 11 mil. euro(aproximativ 46 mil. lei).

"Evoluţia pozitivă a vânzărilor s-a datorat în principaldezvoltării relaţiilor cu clienţii existenţi, dar şi încheieriiunor noi contracte.

Cu toate că România se află în plină criză, iar puterea decumpărare a populaţiei a scăzut, considerăm că există în continuarepotenţial de creştere a pieţei", a declarat Piersante Savini,administratorul companiei Savini Due.

Compania produce articole de mobilier pentru baie, dulăpioaresuspendate, diferite tipuri de oglinzi, accesorii pentru mobilierşi supor turi pentru chiuvetă. Principalii clienţi pe piaţaromânească sunt Ambient, Bricostore, Baumax, Dedeman, Obi, Romstal,Selgros. Pe lângă aceştia, Savini Due colaborează şi cu aproximativ400 de magazine din ţară.

"Ne bazăm pe dezvoltarea colaborării cu reţelele de bricolaj încare suntem prezenţi. Cu siguranţă că vânzările interne ar fi multmai mari dacă s-ar relua activitatea de creditare a populaţiei decătre bănci. Pe pieţele externe posibilităţile de creştere sunt maimari datorită situaţiei economice mai bune", a spus PiersanteSavini.

Capacitatea de producţie a companiei din Sebeş este de 10.000 decorpuri de mobilier de baie pe lună, iar aproximativ 65% dinproducţie este pentru export.

Potrivit repre zen tanţilor companiei, investiţiile în modernizarea tehnologiei derulate în prezent au ca scop creşterereacapacităţii de producţie a Savini Due cu circa 30%.

Pentru anul viitor compania şi-a bu getat o investiţie de 1,2mil. euro ce prevede achiziţionarea de utilaje pentrudiversificarea gamei de produse şi creşterea competitivităţiitehnologice.

În procesul de fabricaţie, compania utilizează diverse tipuri demateriale precum lemnul de plop, MDF şi PAL. Savini Due dispunea laînceputul anului de 245 de oameni, iar potrivit conduceriicompaniei, numărul an gajaţilor va creşte în acest an cu 15-20 depersoane. Compania a încheiat în acest an noi contracte cu clienţidin Bulgaria, Polonia, Ungaria, Croaţia şi Italia.

Savini Due a fost înfiinţată în anul 2003, cu principal domeniude activitate producţia diferitelor tipuri de mobilier.

Compania face parte din grupul Savini, alături de firma SaviniItalia, iar cifra de afaceri estimată la nivel de grup pentru 2009era de 36 mil. euro.

Acţionarii companiei Savini Due sunt firma italiană Savini şioamenii de afaceri Savini Alfredo şi Savini Piersante.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO