Mediafax.biz Exclusiv

Familia Cercel a vândut 8% din acţiunile Concefa Sibiu unui fond străin

Familia Cercel a vândut 8% din acţiunile Concefa Sibiu unui fond străin

Autor: Adrian Cojocar

26.04.2011, 19:15 136

Pachetele reprezintă 7,9% din capitalulsocietăţii şi s-au transferat pe Bursă în schimbul sumei de 5,85mil. lei (1,4 mil. euro).

Tranzacţiile s-au derulat la un preţ de 0,13lei/unitate, cu 4,1% sub nivelul de referinţă din şedinţaprecedentă.

În piaţă s-au mai efectuat ieri tranzacţiicu circa 0,5% din capitalul societăţii.

Cumpărătorul este în principal un fondstrăin, potrivit lui Cercel, care nu a dorit să precizeze numelefondului.

"Mă aştept să fie şi alte vânzări.Vrem să ajungem undevaaproape de pragul de 50% din acţiuni. Vânzările au ca scopcreşterea lichidităţii acţiunilor şi dezvoltarea proiectelor dejaîncepute prin completarea cu utilaje noi.

Este vorba în principal de ostaţie care produce asfalt şi balastiere la care investiţiile aufost demarate înainte de criză", a declarat HoraţiuCercel.

Omul de afaceri a mai spus căbanii din aceste tranzacţii ar urma să fie reinvestiţi în societateprintr-o majorare de capital ulterioară, însă alegerea momentuluidemarării operaţiunii se va lua după consultarea cu acţionariiminoritari ai Concefa.

Firma a atras în acţionariat celmai mare fond de investiţii de pe Bursă, respectiv americanii de laArtio Global, care au cumpărat 2,6% din acţiunile firmei deconstrucţii încă din 2007, pe vremea când aceasta era cotată pepiaţa RASDAQ.

În debutul anului acţiunileConcefa au fost transferate pe piaţa reglementată la primacategorie a Bursei de la Bucureşti, trans fer care a crescutatractivitatea com paniei faţă de fondurile de investiţii, înspecial cele de pensii care nu au voie să investească în acţiuni depe piaţa RASDAQ.

Familia Cercel controlează dupătranzacţiile de ieri de pe Bursă circa 60,8% din acţiunile Concefa,după ce Maria Cercel şi-a diminuat în ultimele săptămâniparticipaţia în companie până la nivelul de aproximativ 6% dincapital.

Horaţiu Cercel continuă să deţină circa54,8% din acţiunile Concefa.

Firma de construcţii are unul dintre celemai optimiste bugete de pe Bursă care prevede creşterea cifrei deafaceri în 2011 cu 63%, până la un nivel record de 182,6 mil. leişi triplarea profitului, care ar urma să ajungă la 10,3 mil. lei,faţă de un câştig de 3,5 mil. lei obţinut anul trecut.

La preţul de pe parcursul şedinţei de ieri,de 0,1331 lei/unitate, Concefa este evaluată pe Bursă la 77 mil.lei (aproape 19 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO