Financiar

Departamentul de consultanţă fiscală al Popovici Niţu&Asociaţii devine firmă de consultanţă autonomă

Autor: Alexandra Chelu,

12.10.2010, 12:00 8

"Corporatizarea departamentului de consultanţă fiscală şiextinderea operaţiunilor acestuia fac parte din planurile noastrede dezvoltare strategică. Suntem astăzi în măsură să oferimconsultanţă juridică şi fiscală integrată, la cel mai înalt nivel",a declarat Florian Niţu, avocat asociat coordonator al PopoviciNiţu & Asociaţii.

În vederea consolidării companiei specializate în consultanţăfiscală, a fost cooptată, ca asociat, Mihaela Pohaci, consultantfiscală cu peste 15 ani experienţă, care a ocupat anterior poziţiade director în cadrul Deloitte Romania.

Popovici Niţu & Asociaţii Tax SRL va fi coordonată de Pohacişi Alexandru Ambrozie, avocat asociat.

Înainte de a se alătura Popovici Niţu & Asociaţii, Pohaci aasistat mari corporaţii pe o gamă largă de probleme de naturăfiscală şi comercială. A acordat asistenţă în ceea ce priveşteachiziţii majore (de exemplu, achiziţia celei mai mari bănci dinRomânia, precum şi a altor bănci comerciale; achiziţii în sectorulenergetic, farmaceutic, comunicaţii electronice şi imobiliar,precum şi în industria băuturilor răcoritoare şi a berii), fuziuni,divizări şi alte procese de restructurare. De asemenea, ea aacordat asistenţă fiscală cu privire la structurarea asocierilor înparticipaţiune pentru dezvoltarea de proiecte complexe (deinfrastructură, construirea/operarea aeroporturilor şi reabilitareacentralelor electrice).

Pohaci este membră a Camerei Consultanţilor Fiscali din Româniaşi a Asociaţiei Internaţionale de Fiscalitate.

Ambrozie, unul dintre coordonatorii grupurilor de practicăBancară, Finanţări & Pieţe de Capital şi coordonator alfostului Departament de Consultanţă Fiscală, este un foarte buncunoscător al problematicilor fiscale în industrii complexe, precumcel al comunicaţiilor electronice şi IT, auto, al domeniuluimedical, imobiliar, bancar şi financiar.

"Popovici Niţu & Asociaţii Tax va putea oferi consultanţăfiscală independentă în toate domeniile", a spus Ambrozie.

Popovici Niţu & Asociaţii TAX SRL va grupa alţi şaseconsultanţi acoperind toate ariile de expertiză fiscală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO