Financiar

SIF Oltenia a cumpărat aproape 7% din acţiunile Prodplast Imobiliare, pentru 5,8 milioane lei

Autor: Juganaru Monica,

13.10.2010, 17:40 9

Anterior tranzacţiei, societatea de investiţii financiare avea oparticipaţie de 11,01%, iar în urma acestui transfer SIF Oltenia artrebui să deţină 17,98% din acţiunile Prodplast Imobiliare.

Operaţiunea a vizat cumpărarea a 1,44 milioane de acţiuni, la unpreţ de 4,01 lei pe unitate, cotaţie cu 21,51% peste referinţă.Variaţia maximă de preţ admisă pe ATS-ul de la Sibex este deplus/minus 25% faţă de cotaţia de închidere din sesiuneaprecedentă.

În sesiunea de miercuri, s-au tranzacţionat în total acţiuniProdplast Imobiliare reprezentând 7,1% din capital, la preţuri careau variat între 3,99 lei şi 4,01 lei, potrivit informaţiilor de pepagina web a Sibex. La cel mai recent preţ, de 4,01 lei pe unitate,Prodplast Imobiliare este evaluată la 83,3 milioane lei.

Firma are un capital social de 20,7 milioane lei, divizat în20,7 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 1 leu.

Potrivit celor mai recente date disponibile, cel mai mareacţionar al companiei imobiliare este omul de afaceri FlorinPogonaru, care controlează prin firma Nord Bucureşti 27,6% dintitluri, iar fondul de investiţii Broadhurst Investments Limiteddeţine 12,7% din capital.

Acţiunile Prodplast Imobiliare sunt primele titluri listate peun sistem alternativ de tranzacţionare din România. Titlurile aufost listate la 6 septembrie.

Consiliul de Administraţie al Prodplast Imobiliare a propus înseptembrie acţionarilor transferul titlurilor de pe sistemulalternativ de tranzacţionare pe piaţa reglementată a Sibex.Propunerea va fi discutată la 25 octombrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels