Mediafax.biz Exclusiv

Fondatorul Best Computers aduce uscătoare de mâini şi aspiratoare premium

Autor: Cristina Rosca

24.03.2011, 18:49 30

"Primele uscătoare le-am instalat în 2010, daradevăratul debut a fost în acest an", explică Teo Păduraru,acţionar în cadrul GBR Auto, unde îl are ca asociat pe DragoşFrăţilă.

Păduraru îşi aminteşte că primii cumpărătoriau fost din Cluj, acţionarii unei clădiri de birouri care şi-audotat toaletele cu uscă toa rele Dyson. Un astfel de us cător costă781 de euro. "Am vândut unor baruri, hoteluri, firme din industriapieselor auto, ba chiar şi unei primării." Printre clienţii GBRAuto se numără hotelul Hilton, fabrica Dacia, pubul Bordello's dincentrul vechi al Capitalei, Băneasa Shopping City, clădirea debirouri Europe House, Con tinental Automotive, Michelin Romania,potrivit datelor companiei.

"Deşi ne aşteptam ca principalii noştriclienţi să fie centrele comerciale, clădirile de birouri, barurile,restaurantele şi hotelurile, am avut surpriza să primim un numărmare de comenzi de la unităţi de producţie industrială şi de lajucători din domeniul producţiei alimentare." Cea mai mare comandă,de peste 40 de bucăţi, a venit de la o fabrică de componente pentruindustria auto. Alte 40 de unităţi au fost comandate de BăneasaShopping City.

"Uscătoarele sunt un produs business-to-business, mai puţin pretabil vânzării în magazine. Avem vânzăridirecte şi vânzări prin parteneri - firme de facility management,constructori. De asemenea am început să fim căutaţi de către caselede arhitectură pentru proiecte noi." Teo Păduraru, care a mai fostacţionar în cadrul companiilor Best Computers, Best Distribution şiKingwich, mai spune că poartă discuţii cu companiile de facilitymanagement pentru ca acestea să ofere uscătoarele spre închiriere,această formă "având avantajul unor costuri mai scăzute pentruutilizatorul final".

Începând cu a doua jumătate a acestui ancompania GBR Auto va distribui în România şi aspiratoareleDyson.

Potrivit site-ului companiei, preţul unuiaspirator începe la 219 euro şi ajunge la 600 de euro. "De trei anide zile suntem în discuţii cu ei, cu întâlniri la Bucureşti şiLondra", explică Păduraru relaţia cu compania-mamă. El explicăfaptul că într-una dintre călătoriile sale în străinătate a văzutuscătorul de mâni, însă deja ştia despre aspiratoarele Dyson şidespre James Dyson, fondatorul afacerii care oferă spre vânzare înafară de aspiratoare şi uscătoare şi ventilatoare. Compania Dyson aavut în 2010 afaceri de 846 mil. lire.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO