Mediafax.biz Exclusiv

Gabriels, RBS Bank: România are nevoie de investiţii, de folosirea fondurilor europene, de locuri de muncă pentru ca oamenii să iasă din depresie

Autor: Liviu Chiru

04.03.2011, 14:20 12

"Este nevoiede schimbare de mentalitate. Este nevoie de investiţii, să folosiţifondurile europene şi să faceţi locuri de muncă pentru ca oameniisă iasă din depresie. Dacă aţi face infrastructură şi aţi angaja10.000 de oameni, lucrurile s-ar mişca", spune Gabriels.

Companiile exportatoare merg bine, dar cu o contribuţie de 30%din Produsul Intern Brut, ele nu pot trage în sus întreagaeconomie.

Gabrielsspune că îmbunătăţirea stării economiei nu va veni peste noapte,iar anii următori vor aduce suişuri şi coborâşuri, pentru că lanivel mondial sunt multe incertitudini.

Totuşi,România a tras mai puţin de 2 miliarde de euro din totalul de 20 demiliarde de euro, cât are alocat din fondurile structurale înperioada 2007-2013, astfel că există surse de finanţare.

"Înorice companie este bine să faci uneori tăieri de costuri şiajustări, dar după aceasta trebuie să găseşti un model de creşterea veniturilor, pentru că trebuie să te dezvolţi", a explicat şefulRBS România.

Bancaare în plan o serie de investiţii în acest an, ceea ce ar puteaface ca profitul să fie mai mic decât în 2010 cu până la 20 demilioane de lei.

Profitul RBS România acrescut anul trecut cu circa 15%, la peste 150 milioane de lei,banca anunţând anterior că se va concentra în acest an pe produseşi servicii destinate clienţilor premium.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO